Albiol cessa un coordinador i aparta David Gómez de la regidoria per un cas d’extorsió

  0
  64
  cessament.jpg

  17/10/2012 – Un botiguer de Sant Roc va presentar una denúncia amb gravacions telefòniques en les que el coordinador del barri, Antonio Cortés, li demanava 6.000 euros en nom de l'edil del districte per no tancar-li el seu bar.

  El govern municipal va cessar ahir al coordinador del barri de Sant Roc, Antonio Cortés, arran d’una denúncia presentada per un comerciant contra ell i contra el regidor del districte 6, David Gómez, que també ha estat apartat de les seves competències com a membre del govern, per un presumpte cas d’extorsió relacionat amb el tancament d’un local comercial en aquest barri.

   

  El denunciant, propietari de dos locals al carrer de Xile, va presentar als jutjats de Badalona una querella en la qual es fa referència a enregistraments de trucades telefòniques realitzades pel coordinador. Segons les converses que ahir va publicar El Periódico, Cortés demanava al presumpte extorsionat, en nom de l’edil ‘popular’, una quantitat de 6.000 euros per poder reobrir el bar que li va ser tancat al juny i mantenir obert un segon local, també de restauració. “Dice David que si en 20 minutos no tiene sus dineros te manda los furgones. […] Como le falles te cierra el otro bar, ese que hace la carne”.

   

  La denúncia presentada també titlla els processos de tancament de locals de la zona de Sant Roc ”d’irregulars, arbitraris y anòmals”. Això ha fet posar en alerta a l’oposició municipal, que va demanar ahir una investigació per saber si aquest tipus de procediment il·legal ha existit en el tancament d’altres locals. L’alcalde Albiol va assegurar que es tracta d’uns fets puntuals i que els expedients municipals en relació al tancament cautelar d’establiments per problemes sanitaris “són impecables”. En conseqüència, el govern convocarà una comissió informativa especial en la qual es posaran sobre la taula els informes de clausura d’establiments al Districte 6 per motius de sanitat “perquè no hi hagi cap dubte i perquè els grups municipals de l’oposició els puguin revisar”.

   

  Albiol va destacar la “contundència” amb la que opera el seu equip, tant fora de l’Ajuntament com dins del seu propi executiu; per això, explicà que “si el jutge veu indicis de delicte”, l’Ajuntament es presentarà com a acusació particular contra Antonio Cortés, qui no ha estat “a l’alçada del que s’esperava”.

   

  “Si tot això es confirma, hi ha hagut una evident falta de control de David Gómez sobre una persona de la qual ell era directe responsable”. Així raona el batlle ‘popular’, d’altra banda, la retirada de les competència com a regidor de Gómez, que deixarà el seu banc en l’equip de govern, almenys fins que s’aclareixi la situació.

   

  L'oposició reclama mesures

  El grup del PSC es mostra “convençut” de que “aquest no és un fet aïllat” i que, per tant, cal “investigar si les extorsions s’han produït també a altres barris”. El president socialista, Jordi Serra, considera que “Albiol no pot utilitzar a Gómez i Cortés com a tallafocs, perquè ell és el màxim responsable polític del que està passant a Badalona i ha estat la seva manera de fer, la seva agressivitat i autoritarisme el que ha propiciat situacions com aquesta.”

  En una línia semblant, CiU destaca que s’ha d’indagar si la “manca de control” del regidor ha estat només en el Districte, o si també s’ha estès a la cartera de Serveis Socials i Salut.

  Per la seva part, ICV-EUiA i Carles Sagués manifesten que “Albiol diu tenir una croada contra la delinqüència, quan és ell qui ha nomenat delinqüents al seu govern”.