Albiol cobra dos sous de les arques públiques per “un error administratiu”

  0
  42
  IMG_4317.JPG

  03/11/2015 – El regidor i ara diputat al Parlament ha cobrat des d'estiu el sou de la Diputació i la mitja jornada de l'Ajuntament.

  Xavier Garcia Albiol ha estat cobrant un doble sou els darrers mesos. Això explica el govern local, que li ha demanat a través d’una carta que regularitzi la seva situació i estableixi clarament d’on prové el seu salari. L’exalcalde té reconeguda una jornada completa com a membre de la Diputació, amb un sou de 6.367 euros bruts mensuals i un total de 14 pagues, però també es va acollir a la dedicació parcial de l’Ajuntament de Badalona com a regidor de l’oposició i president del grup municipal, el que suposa un altre ingrés de 37.000 euros anuals.

   

  La situació es troba fora dels paràmetres laborals d’un càrrec electe, atès que només es pot cobrar el sou d’una institució pública, i Albiol ha cobrat tant de la corporació local com de l’ens supramunicipal des del juliol, explica l’executiu. “Li hem demanat que aclareixi la seva situació”, explica el titular d’Hisenda, Jose Téllez. El regidor i des de fa uns dies diputat, doncs, ha de renunciar a la mitja jornada a l’Ajuntament i al corresponent sou; a nivell local, en aquest sentit, percebrà les dietes per assistències a plens i comissions, amb un topall màxim de poc més de 20.000 euros.

   

  L’exalcalde desconeixia fins ara aquesta duplicitat de sou, expliquen des del partit, però no li dóna importància més enllà d’un “error administratiu” que ha demanat regularitzar al més aviat possible “a tots els efectes” i tornar diners, si s’escau i així li ho demana l’Administració. Aquest mateix dilluns, Garcia Albiol ha adreçat un escrit a la cap del Departament de Recursos Humans del Consistori demanant que “es procedeixi a actualitzar aquesta situació amb la màxima celeritat possible a tots els efectes”, atès que, assegura, “es deu a un error administratiu”.