Albiol declara al jutge que desconeixia que les antenes del Turó d’en Caritg no tenien llicència

  0

  L’actual alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, ha declarat avui dimarts davant del jutge que desconeixia tota gestió relacionada amb dues antenes de telefonia mòbil que es van instal·lar sense llicència al costat de l’edifici de la Guàrdia Urbana al Turo d’en Caritg l’any 2012. El jutge que instrueix la causa l’ha citat per a aquesta declaració com investigat per un presumpte cas de malversació urbanística i cabals públics.

  “Són qüestions purament tècniques que no arriben a l’alcalde”, ha afirmat Albiol a la sortida dels Jutjats. L’alcalde ha assegurat que mai va saber que les antenes no tenien llicència i que això tampoc s’havia denunciat abans: “Si ho hagués sabut, hagués demanat que les retiressin”. Les antenes es van acabar retirant l’any 2019.

  L’alcalde de Badalona ha basat la seva defensa en el desconeixement de tràmits tècnics i administratius, des de la seva posició d’alcalde. “Com a alcalde ho desconec, aquesta qüestió o qualsevol altra”, ha afirmat. En el moment dels fets, Albiol també era, no obstant això, regidor de l’àrea d’Urbanisme de l’Ajuntament, encarregada de la tramitació de les llicències.

  El que sí ha admès Albiol és que sí que va haver-hi unes queixes entorn de les antenes, però relacionades amb les freqüències que emetien. Alguns sindicats van alertar que les freqüències eren superiors a les permeses, encara que un informe tècnic posterior el va desmentir. “En cap moment es denuncia que hi ha un problema de llicències”, insisteix.

  A més de l’alcalde, també està investigat l’ex regidor d’Urbanisme del govern de Dolors Sabater, Oriol Lladó, que també ha apel·lat al desconeixement davant el jutge.

  “Aquest tema es despatxa amb mi una única vegada i és per a comunicar-me que estava en vies de solució”, va dir Lladó. Aquest cas, implica altres càrrecs del consistori, com el portaveu del PSC, Christian Carneado, que des de 2015 i fins al canvi de govern va ser gerent de l’empresa municipal d’Urbanisme, Engestur. Carneado ja va declarar el mes de novembre passat.

  FER UN COMENTARI

  Si us plau introdueix el teu comentari!
  Si us plau introdueix el teu nom aquí