Albiol denuncia la distribució d’un fullet municipal fals on s’insta els veïns a votar el 9N

  0
  16
  Alcalde respon fals fullet 9N- compareixença.JPG

  08/11/2014 – El fullet imitaria el format de 'L'alcalde informa' amb el que l'Ajuntament va anuncis al carrer; membres de l'oposició consideren que el document conté elements que deixen clar que no és un intent de falsificar.

  L’alcalde Xavier Garcia Albiol, va denunciar ahir l’aparició a diversos barris de la ciutat, des d’aquest dijous a la tarda, d’un document que imita una comunicació oficial de l’Ajuntament a través del qual el batlle instaria els veïns de Badalona a anar a votar aquest diumenge 9 de novembre.

   

  Albiol ha anunciat que els Serveis Jurídics de l’Ajuntament estan treballant per presentar una denúncia a causa d’aquests fets que ha qualificat de “molt greus ja que s’ha distribuït amb el format idèntic als de ‘L’alcalde informa’ amb l’objectiu d’enganyar i confondre els veïns”. “S’ha intentat enganyar i confondre els veïns i posar en risc la meva credibilitat i la de l’Ajuntament amb un joc brut i indigne que no podem deixar passar, perquè els ciutadans als quals han intentat confondre es mereixen més respecte. En política no val absolutament tot i aquesta acció pot tenir conseqüències judicials”, va sentenciar en roda de premsa.

   

  Des de l’oposició qualifiquen de “ridícula” la reacció d’Albiol

   

  “És ridícul i esperpèntic que l’alcalde de Badalona dediqui un sol minut del seu temps a aclarir la veracitat d’un document que, encara que estigui tècnicament ben fet, és clarament fals perquè planteja una hipòtesi molt difícil de creure tenint en compte que Albiol és del PP, i que el PP té la posició que té sobre el 9N”. Així de contundent s’ha mostrat el president de CiU a Badalona, Ferran Falcó, qui destaca que el full conté una post-data “prou aclaridora” que s’expressa de la següent manera: “Esta comunicación se habría realizado si nuestro alcalde acatara los mandatos del pleno. Pero no es así, por eso lo hacemos desde la sociedad civil. El 9N, votemos!”. “L’Ajuntament podria haver resolt aquest tema amb un senzill comunicat aclaridor, però l’obsessió per les càmeres i l’egolatria d’Albiol el porten a fer rodes de premsa ridícules i esperpèntiques”, etziba Falcó.

   

  L’afer ha aixecat polseguera també a Twitter, on alguns ciutadans i membres d’altres formacions polítiques ressaltaven també el detall de la post-data, que consideren suficientment aclaridora com per pensar que no és un intent de falsificació, sinó més aviat de caire irònic o crític. Tanmateix, hi ha d'altres ciutadans que consideren que no ha estat una acció correcta i l'han reprovat.