Albiol ofereix al PSC donar suport a una moció de censura i fer alcalde Àlex Pastor

  0
  albiol.jpg

  17/10/2016 – El PP renunciaria a formar part del govern i posar a disposició del projecte socialista els seus vots si és un govern "ferm".

   

  Xavier Garcia Albiol ha ofert al PSC de Badalona el seu suport per a impulsar una moció de censura contra l'executiu de Dolors Sabater. La proposta inclou els 10 vots del PP, essencials per a la majoria del Ple, i descarta l'entrada dels 'populars' a l'hipotètic nou govern.

   

  D'aquesta manera, el plantejament d'Albiol s'ajustaria a la demanda del president socialista, Álex Pastor: un suport que no suposaria un govern ni una alcaldia amb el PP. Albiol afirma que prefereix renunciar a tornar a encapçalar la ciutat que deixar seguir "el govern independentista i radical de la CUP". "Tenint quatre regidors, jo no demanaria el que demana Pastor", etziba el 'popular'.

   

  Això sí, l'exalcalde ha posat diferents condicions. Entre elles, decartar els independentistes del govern, que es tracti dun projecte "ferm" i que el PSC presenti el cartipàs, amb noms i cognoms de tots els regidors i responsables.

   

  Iceta rebutja el suport del PP

   

  El líder del PSC, Miquel Iceta, ha comparegut una estona després de la roda de premsa del PP a Badalona d'aquest mateix dilluns, i ha negat la possibilitat plantejada per Albiol. El primer secretari, ratificat aquest cap de setmana, assegura que no acceptaran el suport dels 'populars' per a impulsar una moció de censura contra el govern de Dolors Sabater. Iceta es manté en la postura de no abstenir-se en la investidura de Rajoy, ni acceptar que el PP tingui el pes per fer fora el govern badaloní. En aquest sentit, ha reafirmat que els successos del 12-O a Badalona van ser molt greus, però que cal parlar amb l'alcaldessa.

   

  ha negat, una estona després d'aquest mateix dilluns, la possibilitat que el PSC accepti el suport d'Albiol. I