Albiol pretén aplicar el reglament d’ajuts socials no bàsics sense el consens de l’oposició

  0

  01/08/2012 – L'alcalde 'popular' va afirmar a Catalunya Ràdio que no considera imprescindible el consens del Ple i assegurà que utilizaran els "mecanismes legals disponibles" per aprovar el nou reglament.

  L’alcalde de Badalona va informar dilluns , a través de Catalunya Ràdio, que l’Ajuntament aplicarà el reglament d’ajuts socials no bàsics encara que no tingui el suport del ple municipal. Segons l’esmentat mitjà de comunicació, l’alcalde va afirmar que no considera imprescindible el consens polític per aprovar aquestes mesures, que inclouen impedir l’accés a les beques menjador o els ajuts al lloguer a les persones que faci menys de quatre anys que estiguin empadronades al municipi, i va manifestar que utilitzarà els mecanismes legals disponibles perquè s’aprovin.

   

  El president del grup municipal de CiU, Ferran Falcó, qui ja va avisar a finals de juny que no permetrà que cap “nano” es quedi sense bec menjador, assegura que la posició de l’alcalde “demostra que encara no té prou assumit que governa en minoria i que ha de fer passar pel ple municipal qüestions de relleu com aquesta”. El líder de CiU entén que “en una època de crisi com l’actual és més necessari que mai que l’Ajuntament compti amb un reglament d’aquest tipus, ja que els recursos són més limitats i cal assegurar la transparència total en la relació entre l’administració i el ciutadà que pugui necessitar un ajut social”.

   

  En aquest sentit, Falcó ha reconegut que “era un anacronisme que l’Ajuntament de Badalona no comptés amb un reglament de serveis socials i que s’atorguessin els ajuts cas per cas, però en l’actual context aquest instrument de transparència i regulació general s’ha convertit en imprescindible”. Per això, el convergent considera que “seria renunciar a un avenç no aprovar un reglament de serveis socials perquè no s’hagi sabut arribar a un consens amb la resta de grups del ple”.