Albiol proposa al PSC un “acord d’estabilitat institucional” però veu “inassumible” la seva renúncia

  0
  IMG_2098.JPG

  09/06/2015 – El PP recull el guany del PSC pel que fa a explorar opcions; no obstante, creu que el PSC no està en posició de demanar que Albiol marxi, condició indispensable per als socialistes.

  Ahir, el PSC, davant del refredament de les converses amb Guanyem, ERC i ICV-EUiA, posava sobre la taula l’opció d’obrir un nou escenari de pacte amb el PP sempre i quan Xavier Garcia Albiol no fos el candidat i es comprometés a no tornar-se a presentar. Avui, l’encara alcalde en funcions ha proposat als socialistes un “acord d’estabilitat institucional” perquè “Badalona no sigui utilitzada com una eina per al projecte independentista o qualsevol altre encaminat fora de les fronteres municipals”. Això sí, ha titllat de “inassumible” la petició de deixar de ser el cap de llista ‘popular’. “Nosaltres no diem que han de fer els candidats dels altres partits. A més, fa 15 dies que la ciutat em va fer confiança, igual que el meu partit. Podem seure a parlar d’allò que és factible. Això no toca”, ha afirmat Albiol.

   

  El líder del PP ha matisat que veu “complicat un govern de coalició” amb els socialistes i que no hi ha gaire “temps per fer floritures”, per això parla d’un “acord de governabilitat” amb el PSC des de fora, tot i que no tanca cap opció. “Ens podem trobar sota un acord de mínims; parlar de polítiques socials, model de gestió i prioritats. La situació política general es convulsa i l’Ajuntament ha d’estar al marge d’aquest debat, que augmentarà a portes del 27S”. Durant la roda de premsa, Albiol va parlar principalment dels socialistes, però també va obrir portes a Ciutadans.

   

  Pel que fa al possible govern de coalició d’esquerres, el PP insisteix en que seria una situació “molt inestable que posaria en risc el desenvolupament de la ciutat”. “Ens preocupa que l’Ajuntament prioritzi el procés independentista. Badalona no és un ‘pueblucho’ ni una aldea. No pot ser instrument de cap procés” va etzibar. D’altra banda, manté la idea de presentar-se al 2019 si el PP finalment queda relegat a l’oposició. Tot i que no contempla l’escenari que el partit el cridi a files per a responsabilitats parlamentàries o estatals, assenyala que “qualsevol compromís durant aquesta legislatura hauria de ser compatible amb el paper a nivell de govern o oposició” els propers quatre anys.