Albiol suma vots amb ERC, Junts i Guanyem i reproven a l’alcalde Pastor

  1

  En la darrera sessió plenària del dimarts 29 d’octubre, la moció presentada per ERC-Avancem MES i JuntsxCat per reprovar l’alcalde Pastor per haver vulnerat la privacitat de les dependències dels esmentats grups municipals va acaparar una bona part del debat.

  El passat dilluns 14 d’octubre, Junts i ERC van penjar de les finestres dels seus despatxos llaços grocs i una pancarta a favor de l’amnistia als polítics empresonats. El grup municipal de Ciutadans denuncia aquest fet i és a partir d’aquí quan la Junta Electoral insta a l’alcalde a retirar aquests símbols o aquest podria ser acusat de desobediència. La Guàrdia Urbana va rebre l’ordre de retirar els elements, però, finalment, van ser una assessora del govern i una tècnica de l’Ajuntament les que van procedir a la retirada dels llaços i la pancarta, entrant als despatxos dels grups municipals sense permís.

  Àlex Montornés, d’ERC, començava explicant la moció larint que “l’objectiu és denunciar uns fets que, per nosaltres, són molt greus perquè els nostres despatxos estan tancats amb clau i tenim informació molt sensible”, deia el regidor. “Ningú va contactar amb nosaltres per demanar-nos autorització”. En la mateixa línia continuava el regidor de Junts per Catalunya, David Torrents, que demanava explicacions sobre l’acta policial que es va aixecar aquell dia.

  El grup municipal de Guanyem, per la seva part, deixava palesa la gravetat de la situació, “tot i que creiem que l’alcalde no és conscient. La Guàrdia Urbana va decidir no executar l’ordre per alguna cosa. Ens hem de plantejar canviar el pany de la porta dels despatxos?”.

  El Partit Popular ha estat d’acord amb l’argument que no havia de ser cap membre del govern qui retirés els símbols de la façana del consistori i han acusat al PSC de “creure que això és el seu chiringuito“.

  “Crec en les decisions d’aquest govern i el que vam fer, ho vam fer bé”

  Lluny d’entonar el mea culpa per haver acatat l’ordre de la Junta Electoral, l’alcalde Pastor ha repassat tots els fets ocorreguts des del dia 14 d’octubre fins la retirada dels llaços i la pancarta i ha justificat l’acció dient que “tothom ha de sentir-se representat a l’Ajuntament de Badalona, però és molt fàcil desobeir a la Junta si castiguen a un altre. Vosaltres ja sabieu 2 dies abans que s’havien de retirar aquests símbols”. A més, feia referència a l’episodi viscut el dia 14 sobre la guerra de banderes que es va produir a l’Ajuntament i ha calificat això com a “irresponsable”.

  Aïda Llauradó ha estat, sembla ser, la única aliada de l’alcalde: “Els despatxos són espais públics i evidentment que es garanteix una privacitat, però això es va fer per garantir l’ordre de la Junta Electoral. No s’ha de donar més voltes al tema”.

  Finalment Albiol ha decidit sumar vots amb ERC, Junts i Guanyem portant així a l’aprovació la moció de reprovació que, en un primer moment, va fer el grup municipal de Ciutadans. La reacció per part d’aquests no s’ha deixat esperar i han comunicat per les seves xarxes socials: “El Partit Popular d’Albiol alineant-se amb els partits separatistes per condemnar la nostra denúncia per presència de símbols independentistes a la façana de l’Ajuntament. Que no creu en la neutralitat i imparcialitat de les institucions?”.

  1 COMENTARI

  FER UN COMENTARI

  Si us plau introdueix el teu comentari!
  Si us plau introdueix el teu nom aquí