La nova lesió de Dawson aigualeix un triomf plàcid (101-81)

0
    36
    Dawson ha reaparegut però s'ha tornat a lesionar. / David Grau - CJB

El Joventut ha escombrat un fluix Cedevita Olimpija de Ljubljana a l’Olímpic en la cinquena jornada de l’Eurocup i segueix sense fallar a casa (101-81). Els eslovens han deixat ben clar perquè són el cuer del grup C i perquè encara no han guanyat cap partit, sense presentar cap oposició a una Penya que al descans ja tenia la feina feta (61-41).

Bon partit dels badalonins, amb tothom sumant. Fins a sis homes han passat dels 10 de valoració i 5 han sumat més de 10 punts, encapçalats un cop més per Prepelic, amb 17. Rere seu, un Xabi López-Arostegui que està fent passos endavant (13 punts) i un Neno de nou molt inspirat (12). La nota agredolça del matx, però, ha estat el retorn i la nova lesió de Shawn Dawson, ara al tendó d’Aquil·les, que caldrà veure quin abast té.

Els 61 punts anotats per la Penya en el primer temps ho diuen tot de les facilitats defensives del conjunt eslovè, que ha posat la catifa vermella perquè els verd-i-negres puguessin jugar a pler. No ha fet falta ni l’aparició del millor Prepelic, que en el primer temps només ha sumat 6 punts amb un bàsquet en joc, perquè la Penya ja trenqués l’equilibri abans del descans i s’acabés passejant. Primer triomf plàcid del curs i el quart que sumen els de Carles Duran en els darrers cinc partits. Números que evidencien la recuperació de l’equip, que tanca la primera volta de la fase regular de la competició europea amb balanç positiu (3-2).

Dawson, la cara i la creu

Els triples de Morgan (7/12 la Penya en els primers vint minuts) i el domini sota les anelles, amb un Kanter molt actiu que ha signat una gran actuació (11 punts, 11 rebots i 18 de valoració), han provocat la primera estrebada en el marcador, que s’ha produït en els minuts finals del primer quart (28-19).

La tornada de Shawn Dawson, després de 9 mesos de baixa per la greu lesió que va patir al genoll, ha encès l’Olímpic. Ovacionat per l’afició badalonina, l’aler israelià, a més, ha clavat un triple en la primera pilota que ha tocat. Malauradament, però, l’alegria ha durat ben poc, perquè després de tres minuts a pista el jugador verd-i-negre s’ha tornat a lesionar i ha hagut de marxar tot coix. Les molèsties, segons ha informat el club, són al tendó d’Aquil·les i caldrà esperar les proves mèdiques per saber exactament l’abast d’aquesta nova lesió.

Tot i el gerro d’aigua freda, la Penya ha tingut el mèrit de no perdre el fil del partit. Tot el contrari. Ha posat la directa davant l’apatia dels eslovens i ha clavat 33 punts en un segon quart que ha estat un autèntic monòleg verd-i-negre. Les diferències han arribat a ser de 23 punts (57-34), que al descans s’han quedat en vint (61-41). El partit, tanmateix, ja estava dat i beneït.

La segona part ha estat un autèntic tràmit. Un intercanvi de cistelles on la Penya ha jugat molt més desordenada però sense veure perillar en cap moment la victòria. Diumenge contra l’Obradoiro, un altre cop a l’Olímpic (12.30h), nova oportunitat per seguir sumant.