OPINIÓ l Albiol tanca una campanya de Nadal amb polèmiques i encerts

  0
  87
  50.000 persones van assistir a l'encesa de l'arbre de Badalona

  Badalona finalitza una campanya de Nadal amb novetats, com l’arbre de 40 metres o noves carrosses, i complint els terminis d’enllumenat

  Si alguna cosa va deixar clara Albiol en el moment que va prendre possessió de l’alcaldia, és que volia començar al seu mandat donant un cop sobre la taula. Més enllà dels grans problemes que hi ha a la ciutat, Nadal era la primera gran cita per mostrar als badalonins “la transformació de Badalona” que predicava el líder popular. El govern local posava tots els seus esforços a les festes nadalenques presentant al mes d’octubre un campanya de Nadal a la que s’hi ha destinat d’1,7 milions d’euros.

  La campanya va començar més d’hora que mai. A principis de novembre s’iniciava el muntatge de l’arbre de Nadal anunciat com el “més alt de l’Estat”. Amb 40 metres d’alçària i un espectacle de llums diari va aconseguir acollir unes 50.000 persones en la seva presentació. Un èxit absolut de convocatòria obtingut gràcies al rebombori generat per Albiol per prendre a Vigo el títol d’arbre més alt de l’Estat. Finalment, Badalona acabaria en quarta posició, però el “mal” ja estava fet. En l’imaginari col·lectiu serà recordat com el ‘superarbre d’Albiol’ més gran de l’Estat. Jugada mestra.

   

  Una Cavalcada passada per aigua

  Com cada any, la Cavalcada de Reis tancava el Nadal a Badalona. Una Cavalcada més gran
  de l’habitual: tres noves carrosses amb personatges del món del cinema i dues carrosses
  inspirades en balcons típics badalonins. Davant la previsió de pluja, diferents municipis van
  cancel·lar amb anterioritat algunes cavalcades i van traslladar la recepció de Ses Majestats a equipaments coberts. No va ser el cas de Badalona que va decidir tirar pel dret i seguir el pla tal com estava previst.

  Malgrat les advertències de l’organització i les diverses alternatives plantejades, com ara
  avançar la Cavalcada unes hores o espais alternatius, el govern local no va canviar ni una
  coma del pla inicial. Els meteoròlegs no es va equivocar i un fort xàfec va caure a mitja Cavalcada. Des de l’organització es van preveure uns autocars perquè els voluntaris
  s’aixopluguessin en cas de pluja salvant així un acte que quedaria més èpic que mai. La gran tasca del voluntariat, la gran majoria infants que participaven en l’acte, va servir per acabar la Cavalcada fins al final. Posar el focus en l’orgull del voluntariat i convocar un acte de reconeixement als participants. Jugada mestra.

   

  L’Ajuntament va instal·lar l’enllumenat de Nadal un mes abans que l’any passat

  El 29 d’octubre de 2022, Badalona declarava deserta la licitació de l’enllumenat nadalenc
  perquè cap empresa se n’havia volgut fer càrrec. Finalment, l’any passat els llums van
  acabar d’instal·lar-se a Badalona el 23 de desembre, en plenes festes nadalenques. Enguany, a principis de novembre ja podíem veure els primers carrers amb les llums de Nadal. Van quedar il·luminats gairebé uns 70 trams de carrer amb llums i elements nadalencs. Gran gomet verd pel govern d’Albiol.

   

  El segell Albiol: Adéu als Turnemis, hola Papa Noel i noves carrosses Disney

  Aquesta campanya tampoc s’ha escapat de les polèmiques constants a les quals ens té
  acostumats aquesta ciutat. Albiol ha marcat un clar camí a seguir per properes
  edicions amb la desaparició sobtada de la figura dels Turnemis. El govern poupular es va excusar assegurant que el canvi ha estat per una qüestió contractual, malgrat diverses veus consultades pel Diari de Badalona apunten a un motiu polític.

  Per contra, ha fet aparèixer una nova figura que no era present en el conjunt d’actes de l’Ajuntament de Badalona: el Pare Noel. Aquesta nova experiència que ha substituït la Fàbrica de les Joguines dels Tornemis ha estat un èxit exhaurint totes les entrades en pocs minuts. Entre les novetats també hi ha hagut la presència de tres noves carrosses amb personatges Disney. El Rei Lleó, els Increïbles ballarins, Frozen o la Capitana Amèrica van ser alguns dels protagonistes de la Cavalcada d’enguany. Diverses veus, a través de les xarxes socials, desaprovaven aquests personatges que no formen part de l’ideari col·lectiu de la Cavalcada de Reis.

  FER UN COMENTARI

  Si us plau introdueix el teu comentari!
  Si us plau introdueix el teu nom aquí