Albiol torna a confiar en la “neteja” de l’incivisme i la delinqüència per a revalidar l’alcaldia

  0
  75
  Albiol presentació.JPG

  16/03/2015 – Xavier Garcia Albiol enceta el tram final cap a les eleccions municipals després d’haver estat presentat com a candidat oficial del Partit Popular aquest diumenge al Teatre Blas Infante.

  "Al maig els veïns han d’escollir entre tornar al passat, al que hi va haver durant 30 anys, o bé continuar apostant pel futur de la ciutat". Xavier Garcia Albiol enceta el tram final cap a les eleccions municipals després d’haver estat presentat com a candidat oficial del Partit Popular aquest diumenge al Teatre Blas Infante, al barri de Llefià, davant de centenars de persones que van omplir l’equipament cultural. El batlle ha estat recolzat per la presidenta del PPC, Alícia Sánchez-Camacho, i altres membres del partit, com ara la delegada del govern, Llanos de Luna, o el també alcalde de Castelldefels, Manu Reyes, en un acte celebrat a un districte on Albiol va aconseguir bona part de la seva victòria al 2011 i el qual pretén tornar a fer el seu bastió el proper maig.

   

  Garcia Albiol va reconèixer que "no és possible solucionar tots els problemes d'una ciutat en només quatre anys" i que, per tant, segons ha dit, "queda molta feina per fer". A més, manté que durant el seu mandat al front de l'alcaldia ha  governat "més enllà dels colors polítics ". També va voler posar l’accent en la seva gestió municipal durant els darrers quatre anys. Entre les seves obres de govern va citar la millora de la neteja i de la seguretat, així com el sanejament dels comptes municipals, la millora de la transparència de l'Ajuntament i l'increment de la despesa social per intentar pal·liar els efectes de la crisi entre els veïns.

   

  Majoria per “seguir netejant els racons bruts”

   

  Com sempre, capítol a part han merescut la seguretat, l’incivisme i la convivència, cavalls de batalla del PP a Badalona. Albiol treu pit de la baixada dels fets delictius, fet que vincula a "amb la creació de la Guàrdia Urbana de barri, amb l'excel·lent col·laboració entre cossos policials i també amb la creació de la comissaria del barri de Sant Roc".  No ha passat per alt la clausura amb planxes metàl·liques de fins a 250 pisos que havien patit intents d'ocupació.

   

  La intensitat del discurs va assolir el punt àlgid quan l’actual mandatari badaloní s’ha referit als problemes de convivència i a la immigració. "No he perseguit a ningú per ser d'una nacionalitat concreta, sinó als comportaments delictius o incívics. Hem estat capaços de governar sense crispació, amb seriositat i no ens hem menjat a ningú”. Albiol va expressar que vol que la gent que vingui de fora sigui “honesta i treballadora”. “Hi ha els mateixos drets, però també les mateixes obligacions per a tothom", va dir, tal i com ha repetit en moltes ocasions.

   

  Garcia Albiol va destacar que si torna a ser escollit alcalde "amb una majoria suficient" treballarà per tirar endavant la construcció d'un tram de lateral de l'autopista C-31 amb recursos municipals si la Generalitat de Catalunya “no compleix” el projecte. Tanmateix, va concloure la seva intervenció demanant el vot per “seguir netejant els racons bruts”. “Vosaltres ja m’enteneu”.