Sense competir al Buesa Arena (87-68)

0
    29

15/03/2015 – Mala imatge del FIATC Joventut a Vitòria, on ha facilitat massa les coses a un Baskonia que ha dominat el rebot i ho ha tingut senzill per trencar el duel a la segona part.

En un equip on els jugadors veterans són tan importants, no poder comptar amb dos pilars com Tariq Kirksay i Demond Mallet – aquest últim amb molt pocs minuts en el dia d’avui – limitaria a qualsevol conjunt. Mentalment, la Penya no ha pogut aguantar els cops del Baskonia i s’ha quedat sense força en el moment decisiu.

Gairebé sense defensa i confiant-ho tot en l’atac, Laboral Kutxa i FIATC Joventut encetarien una ferotge guerra d’anotació que al descans afavoriria als alabesos. Baskonia seria capaç de fer entrar a la Penya en el joc d’intercanvi de cistelles, substituint el nul encert exterior per les bones prestacions en el rebot ofensiu.

Els problemes físics de Demon Mallet li donarien la titularitat a un Clevin Hannah que miraria d’estar a l’alçada de les circumstàncies. El base nord-americà seria el pilar fonamental de la Penya durant els primers compassos del partit, assumint el rol de líder en atac.

Dos triples quasi consecutius de Goran Suton farien entrar en calor als homes de Salva Maldonado, els quals gaudirien d’una petita renda de cinc puts després d’una cistella ràpida de Sitapha Savané (9-14). Castigant al rival en els primers segons de la possessió, la Penya semblava dominar el partit, però la defensa feia aigües constantment.

Ajudat per les mancances defensives verd-i-negres, el Baskonia es mostraria capaç de contrarestar cada cistella badalonina fent un bàsquet fàci. La bona sortida d’Alberto Abalde, anotant un triple i una suspensió consecutives, no impediria que el Laboral Kutxa acabés de despertar (20-23).

Després d’un primer quart amb més encert verd-i-negre (22-23), les opcions baskonistes en el rebot ofensiu permetrien al conjunt d’Ibon Navarro capgirar la situació. El FIATC Joventut rebria un parcial de 6 a 0 amb gran protagonisme de San Emeterio (30-28), circumstància que es tornaria a repetir després d’un 2+1 d’Albert Ventura (33-34).

El Baskonia demostraria estar més endollat durant l’últim tram del segon quart, arreglant un resultat contrari (33-34) basant el seu atac en les segones opcions derivades dels rebots en atac (41-36). San Emeterio tindria massa facilitats per castigar la defensa d’una Penya que arribaria al descans per sota en el marcador, tot i la cistella final de Clevin Hannah (41-36).

Amb Alberto Abalde encetant com un cicló el tercer quart, el FIATC Joventut aconseguiria recuperar el comandament del duel (41-42). Els bons minuts de l’aler gallec, però, no servirien per mantenir a l’equip en una bona línia. Les dificultats de Goran Suton per defensar a Kim Tillie i els passadissos concedits pels exteriors verd-i-negres en les penetracions locals situarien a Baskonia amb un nou màxim avantatge de nou punts (61-52).

La renda alabesa es mantindria fins al final del període (63-54), fruit de la precipitació de la Penya en els darrers atacs del tercer quart. Les limitacions físiques de Demond Mallet i els problemes del FIATC Joventut en la posició de quatre, amb Goran Suton i Alex Suárez sense idees, el conjunt de Salva Maldonado es veuria clarament superat en el tram decisiu del matx.

Liderats per Davis Bertans i Mike James, el Laboral Kutxa trauria de la pista al FIATC Joventut a cop de triples. En atac, els alabesos trobarien totes les facilitats possibles per anotar a plaer en gairebé acció ofensiva. Bertans es cruspiria a Suton sortint de cada bloqueig i James faria el mateix davant d’un Hannah que salvaria el seu partit gràcies al seu encert individual.

Salva Maldonado reservaria a Demond Mallet fent jugar a Sergi Vidal de base, moviment tàctic que no evitaria el daltabaix. Sense fer massa coses, Baskonia es podria passejar durant tot l’últim quart, clavant un parcial de 24 a 14 i arribant a gaudir d’una màxima renda de 24 punts, després de dos tirs lliures anotats per Ilimane Diop (84-60).

Sense competir durant bona part del segon temps, la Penya marxaria de Vitòria amb una justa desfeta, sent Clevin Hannah (23 punts, 1 rebot, 3 assistències i 25 de valoració) el millor verd-i-negre del partit. Tot i la derrota, el FIATC Joventut manté la cinquena plaça (15/9) i té tres partits de marge amb el novè, l’Herbalife Gran Canaria (12/12).

Fitxa tècnica

Laboral Kutxa (87): Adams (6), James (14), Causeur (9), Bertans (16), Iverson (10), Begic (6), Ilimane Diop (2), Tillie (11), San Emeterio (10), Diop (-), Sedekerskis (-) i Martínez (-).

FIATC Joventut (68): Mallet (3), Ventura (3), Suton (6), Miralles (4), Vidal (5), Savané (9), Suárez (2), Llovet (-), Barrera (2), Abalde (11) i Hannah (23).

Parcials: 22-23 / 19-13 / 22-18 / 24-14

Rebots: Iverson (9) / Miralles (6)

Assistències: Causeur i James (5) / Vidal i Hannah (3)

Incidències: partit corresponent a la 24ª jornada de la Lliga Endesa disputat al Buesa Arena davant de 8.132 espectadors.