Albiol vol recuperar la gestió urbanística del Port de Badalona

  0
  port.JPG

  21/06/2012 – L'alcalde del PP ha iniciat els tràmits legals perquè les competències tornin a l'Ajuntament, després que la junta general de Marina Badalona quedés bloquejada el passat dimarts.

  Poc ha tardat l’alcalde Xavier Garcia Albiol en moure fitxa després que la junta general de Marina Badalona quedés suspesa per falta de consens fa dos dies. El batlle ‘popular’ ha signat una resolució perquè les competències de la gestió urbanística del port tornin a l’Ajuntament, degut a la situació de bloqueig en la que es va trobar, dimarts, la gestió d’aquesta societat, de la qual formen part l’Ajuntament de Badalona i el Consell Comarcal del Barcelonès.

  L’alcalde de Badalona ha explicat que en els propers dies donarà compte d’aquesta decisió a la Junta de Govern. Les competències urbanístiques de titularitat municipal que ara es proposa recuperar afecten a la gestió del polígon A del Pla Especial del Port de Badalona, que inclou tant l’accés al port com la zona del canal que hauria d’endinsar-se cap al barri del Gorg.

  Garcia Albiol ha destacat que “per al Govern de Badalona el port és una peça clau que ha d’integrar-se a la ciutat i la recuperació de les competències urbanístiques es planteja davant la situació de paràlisi que hi ha a la societat Marina Badalona”. L’alcalde considera “imprescindible que l’Ajuntament recuperi les competències urbanístiques per tal de tenir llibertat per decidir en aquesta matèria sense interferències, sobretot davant les dificultats que s’estan produint per renovar el Consell d’Administració de la societat Marina Badalona”.

  En la resolució signada per l’alcalde, es destaca que la renovació dels òrgans de Marina de Badalona “no ha estat possible formalitzar-la per la concurrència d’un seguit de dificultats i circumstàncies obstatives produïdes al llarg del darrer any; circumstàncies obstatives alienes als representants designats, amb autonomia i responsabilitat, pel Ple de l’Ajuntament de la ciutat de Badalona, i que han tingut el seu exponent més revelador en la sessió de la Junta General de la societat que va tenir lloc en data 19 de juny de 2012”.