Alcaldessa i els regidors de Guanyem finançaran projectes socials amb part del seu sou

  0
  10
  resultguanyem.jpg

  12/12/2016 – Guanyem Badalona ha acumulat 30.000 euros des de maig de 2015 que distribuiran entre set projectes d'entitats de la ciutat.

  Guanyem Badalona repartirà 30.000 euros entre set projectes de caire social que presentin les entitats de la ciutat. Com ja va anunciar la formació a principi de mandat, ha constituït un pot amb els excedents entre el salari que el codi ètic del partit permet cobrar als regidors i alcaldessa i la quantitat total de la seva nòmina. Ara, s'obre un procés per determinar qui percebrà aquests diners, que clourà amb una votació oberta a través d'Internet.

   

  Els cinc regidors de Guanyem, inclosa l'alcaldessa Dolors Sabater, poden ingressar un sou màxim de 2.300 euros, 3,5 vegades el Salari Mínim Interprofessional. Tot i intentar que les nòmines de tots els representants de l'Ajuntament baixessin fins a aquest llindar, la negociació del cartipàs amb l'oposició no va permetre que la rebaixa fos tant pronunciada. A dia d'avui, Sabater percep uns 3.200 euros, mentre que Jose Téllez, Laia Sabater, Francesc Duran i Fàtima Taleb en cobren quasi 2.900.

   

  La diferència entre ambdues xifres ha anat a parar a Guanyem des de maig de 2015. Un cop finançades les despeses organitzatives de la formació, s'ha creat un 'Pot Comú' de 30.000 euros que es repartirà entre les associacions que presentin projectes per fomentar “la unitat popular” de Badalona. Els sol·licitants han de desenvolupar tota o part de la seva activitat a la ciutat, i s'ha de tractar d'un projecte limitat en el temps.

   

  Un jurat format per membres de la FAVB, FAMPAS, la Comissió de Festes i el Consell de la Juventut; un membre de la Coop57, de Guanyem, la periodista Sara Muñoz, l'historiador Emili Ferrando i Julià de Jòdar seran els encarregats de seleccionar els set projectes finalistes d'entre tots aquells que es presentin fins a mitjans de gener.

   

  Llavors s'obrirà una votació popular en la que podran participar tots els majors de 16 anys de Badalona, a través d'Internet. El procés determinarà l'ordre de prioritat dels projectes i els diners que reben, que oscil·laran entre els 5.750 del més votat i els 3.000 del setè. Els resultats es coneixeran el mes de març.