Alegria efímera i derrota contra l’Huracán

0
    24

05/01/2013 – Després de molt buscar l'empat i creient que ja no seria possible, Pablo Gallardo va igualar el gol inicial de l'Huracán. La felicitat va durar el que va trigar en posar la pilota en joc el rival. Al final, l'estrena del 2013 va acabar amb derrota escapulada per 2-1

Un millor Huracán va fer sucumbir al Badalona en un partit competit i agitat. El primer matx del 2013 va portar tres punts a un conjunt local que va evidenciar que és un dels més sòlids candidats a ocupar plaça de play-off al final de temporada. Els reis, però, no van voler avançar la seva presència per un Badalona correcte i bregador, que va a trobar a faltar una mica de profunditat en les seves accions ofensives i un pèl de consistència defensiva en jugades puntuals. Els de Càmara van haver de jugar la segona part contra la corrent del gol inicial local. Però ho van fer amb ànim i buscant un empat que malgrat acabar arribant, va durar tan poc que va ser impossible de gaudir. La derrota serveix a més per trencar la gran ratxa de l'equip, que duia sis jornades consecutives sense perdre.

Les baixes van deixar-se notar especialment en la rereguarda. Mentre Càmara va poder disposar un mig del camp i una davantera que perfectament podrien ser la titulars estant tots els efectius disponibles, la zona defensiva va comptar amb fins a tres jugadors que al principi de curs eren no només suplents, sinó també els principals descartats de les convocatòries. En qualsevol cas, la derrota no és per a res atribuïble al paper dels homes de darrere, que van fer actuacions correctes i compactes. Sergi Pérez, Marcelo i Sobregrau van suplir amb exactitud als més habituals Bermudo, Pelegrí i Ferrón.

Si bé la pilota va ser dominada per l'Huracán des del principi, el Badalona va fer una primer meitat notable. Partint de la solidesa defensiva, l'equip va trenar bones combinacions que al final acabaven morint per imprecises a l'hora de la veritat. Al conjunt local va passar-li quelcom de semblant. Les bones intencions quedaven en res en la zona de tres quarts, gràcies a la col·locació i l'eficiència del sistema defensiu del Badalona. Les ocasions van ser molt escasses en un primera part de tanteig.

Ja en la segona, els locals van animar-se esperonats per una afició que va respondre malgrat la intempestivitat de l'horari. Els extrems van començar a agafar protagonisme. David Fas desequilibrava per la dreta, però el gol va arribar per l'esquerra. Una centrada de Javi Rubio va acabar als peus de Capdevila, qui va rematar amb encert per avançar al seu equip en el 51'. El Badalona no va rendir-se i tot i que amb dificultats, no va perdre la cara al partit. L'equip va adonar-se que havia d'aprofitar el joc aeri i les jugades d'estratègia. L'Huracán semblava patir en aquestes accions i el Badalona les guanyava totes. Així va arribar l'empat de Gallardo al 83'. Un gol que va fer botar d'alegria la banqueta. Però la resposta local va ser meteòrica. En la següent jugada, una nova magnífica centrada de Rubio va trobar rematador aquesta vegada en Pablo Vidal, qui de cap va signar el 2-1 final.

FITXA TÈCNICA

Huracán València: Paco; Akapo, Amarilla, Pablo Vidal, Alexis; San Julián Rubio, Salero (Morgado 74'), David Fas, Capdevila (Pomares 90'); Carreño (Pablo García 86')

CF Badalona: Marcos; Sergi Pérez (Juanma 87'), Marcelo, Gallardo, Sobregrau; Xavi Muñoz, Javi Moreno (Méndez Canario 73'), Joaquin (Cortés 60'); Robert, Gabri, Bueno

Àrbitre: Pulido Santana (col·legi canari). Grogues: Salero, Capdevila (Huracán); Xavi Muñoz, Bueno, Gallardo, Javi Moreno (Badalona)

Gols: 1-0, Capdevila (minut 51); 1-1, Pablo Gallardo (minut 83); 2-1, Pablo Vidal (minut 84)