Alejandro Bronchales, un badaloní atrapat en el confinament de Pequín

  0

  No es pot sortir al carrer: només per fer-se un test Covid diari

  La Xina ha implantat des de fa mesos la política de la Covid 0; és a dir: l’eliminació de la malaltia. En diverses ciutats principals del país, com Pequín i Xangai, el govern ha decretat confinaments domiciliaris molt estrictes. Alejandro Bronchales, docent badaloní resident a Pequín, ha compartit a través de Facebook quina és la situació actual a l’epicentre de la capital xinesa.

  “El temps està aturat. Això és una tortura”, exposa en el seu post. L’Alejandro explica que cada dia el govern xinès està fent test als 22 milions d’habitants de la ciutat. Sortir al carrer està prohibit, i només es pot baixar al costat del teu edifici, on voluntaris amb EPIs realitzen cada dia les proves de detecció de positius.

  Vigilats 24 hores

  Segons relata l’Alejandro Bronchales, a sota de cada edifici d’habitatges hi viu un funcionari que controla que ningú surti i que ajuda a organitzar els tests. A Pequín només hi ha detectats 35 positius diaris en aquests moments, xifres ridícules si les comparem amb les europees. Fa un mes que els habitants de Pequín estan obligats a fer-se un test diari i des del passat 15 de maig viuen tancats a casa de nou. Per comprar, cal fer una comanda que s’entrega porta per porta per funcionaris amb EPI.

  Les escombraries també es deixen en la planta baixa de cada edifici i els funcionaris la recullen. Cal destacar que ara mateix hi ha mobilitzats més de 90 milions de voluntaris del Partit Comunista per fer aquestes tasques. L’educació es fa online i tots els serveis d’oci i restauració estan tancats. Fa escassos dies, el govern xinès va buidar un barri sencer de Pequín amb 13.000 habitants perquè va detectar uns 20 casos positius. Tots els veïns i veïnes van acabar dormint en hotels aïllats i fent quarantena.

  FER UN COMENTARI

  Si us plau introdueix el teu comentari!
  Si us plau introdueix el teu nom aquí