Álex Pastor es reuneix als Serveis Territorials d’Educació per tractar les qüestions pendents a Badalona

  0
  54

  L’alcalde de Badalona, Álex Pastor, s’ha reunit aquest dilluns amb la directora de Serveis Territorials d’Educació a Barcelona Comarques de la Generalitat, Montserrat Domingo. En aquesta trobada també hi han participat representants de les direccions de diversos centres educatius de la ciutat i de FAMPAS Badalona, tal i com es va acordar en la reunió mantinguda la setmana passada entre l’Ajuntament i la Generalitat. L’objectiu de la reunió de treball celebrada aquest dilluns ha estat analitzar la situació actual de diferents projectes educatius i l’oferta educativa a Badalona de cara al pròxim curs escolar 2019-2020 i fer partícips a les FAMPES i a la direcció de les escoles de les decisions preses.

  En relació a la construcció del nou edifici de l’escola Ventós Mir s’ha refermat el compromís de signar un conveni entre el Departament d’Educació i l’Ajuntament de Badalona. L’execució del projecte anirà a càrrec de l’Ajuntament.

  El projecte educatiu del centre Badalona Port ha estat un altre dels temes analitzats en la trobada d’aquest dilluns. El Departament d’Educació planificarà si el nou centre que es construeixi continuarà sent una escola o esdevindrà, finalment, una escola institut. Per la seva part, l’Ajuntament està a punt d’adjudicar l’estudi de caracterització del sol relatiu al nivell de contaminació del solar on s’ha previst la construcció del nou edifici. Es tracta d’un tràmit obligat en terrenys de procedència industrial. Es calcula que aquests treballs duraran entre 3 i 4 mesos. S’actuarà en funció dels resultats d’aquest estudi. Quan les obres del nou centre es portin a terme, la claveguera que hi ha en aquest solar es podria eliminar si suposés un problema.

  Pel que fa a la construcció del nou edifici de l’Institut Ventura Gassol, l’Ajuntament ha informat que està en tràmit d’inscriure la parcel·la que fa uns anys es va cedir a la Generalitat per agrupar-la i tornar a cedir-la en la configuració requerida.

  En el cas de l’Institut La Riera, l’Ajuntament ha informat que es troba en període d’exposició pública l’acord de la Junta de Govern Local d’inscripció en el registre de la propietat per, posteriorment, cedir-la a la Generalitat.

  Quant a l’oferta educativa del curs 2019-2020, en la reunió s’ha tractat la situació de l’escola Pau Picasso. L’ampliació d’una nova línia de P3 de cara al pròxim curs en aquest centre dependrà de les preinscripcions que es produeixin a l’escola i també a la zona escolar. Es garantirà l’oferta de places per al nou alumnat de P3 que tingui germans en aquest centre.

  FER UN COMENTARI

  Si us plau introdueix el teu comentari!
  Si us plau introdueix el teu nom aquí