Als peus d’Abraham (3-2)

0
    30

05/10/2010 – Victòria del CF Badalona en un partit que s'ha complicat al minut 21 per l'expulsió d'Amantini. Abraham, que ha format una societat letal amb Raúl Torres, ha estat l'home del partit, participant directament en els tres gols (3-2).

05/10/2010 – Abraham és un jugador únic. Especial. Li podem criticar que sovint el pot una excessiva “teatralitat”, que l’acaba perjudicant davant dels àrbitres. O que en defensa no hi posa tota la implicació del món. Però és d’aquells jugadors que, quan agafa la pilota, tothom sap que passaran coses. I que decideix partits, com ha fet davant de l’Atlètic Balears. Els tres gols del Badalona han nascut de les seves genialitats. Servint el primer a Raúl Torres, marcant el segon amb una jugada estratosfèrica i forçant el penal de la tranquil·litat, quan els visitants, amb superioritat numèrica (Amantini ha vist vermella al minut 21 de la primera part), més s'estaven acostant a l'àrea de Marcos.

Abraham forma amb Raúl Torres una societat letal,  que és l’enveja de molts equips de la segona B. Talent i qualitat a dojo per a un equip que, aquest cop, va necessitar-los més que mai per culpa dels propis errors. Fins ara els de Manolo González no havien fet regals, però ahir, defensivament, en van fer alguns que, si no hagués estat per la clarividència de les seves estrelles en atac, haurien pogut costar un disgust. És cert que des del minut 20, per una rigorosa expulsió d’Amantini per doble targeta groga, els escapulats han hagut de remar en inferioritat numèrica, però també que la defensa no ha estat tant expeditiva com ens tenia acostumats. Fruit d’una indecisió ha arribat el 2-1 només arrencar la segona meitat, que ha posat l’ai al cor quan el partit semblava controlat al descans (2-0) i ha donat ales a un Balears inofensiu fins aleshores.

El primer temps ha estat escapulat, amb un Abraham en estat de gràcia que, amb el seu canvi de ritme, ha deixat en evidencia el lateral Damià. Primer per marxar fins a la línia de fons i servir l’1-0 a Raúl Torres (quin fitxatge!) al minut 20, i poc després (27’) per fer el mateix però acabant la jugada ell mateix, amb un xut inapel·lable al pal llarg tot i el poc angle.  El 2-0 feia justícia al domini aclaparador dels de Manolo González,davant d’un Balears inofensiu excepte una escapada en solitari de Ripoll desactivada per Fran Grima i Prior (un cop més omnipresent en el pivot defensiu). Ni l’adéu prematur d’Amantini havia apaivagat l’empenta escapulada, que no acusava el cop de jugar amb 10.

La segona meitat ha començat amb una altra ocasió claríssima d'Abraham, que quan estava tot sol ha enviat el seu xut alt. El partit s’ha girat, però, amb el 2-1 (49’), en una indecisió defensiva que Cifu, que acabava d’entrar al terreny de joc, ha aprofitat per batre Marcos amb un xut creuat. Amb el gol els visitants s’han crescut, han passat a controlar la pilota i han arribat les angúnies per a un Badalona que, no ho oblidem, ja duia un munt de minuts en inferioritat numèrica.  Hi ha hagut uns moments de dubte, però un cop més ha aparegut Abraham per caçar una pilota al vèrtex de l’àrea i forçar penal.  Raúl Torres no ha perdonat i ha atorgat la tranquil·litat als escapulats, que malgrat tot han tornat a patir per culpa d’un altre regal defensiu que ha suposat el 3-2 al minut 89, obra de Carlos Rodríguez. Els minuts d’afegit han estat d’angoixa, però el marcador ja no s’ha mogut i el Badalona segueix amb pas ferm. 13 punts, amb un partit menys, que permet als de Manolo González seguir en la zona privilegiada de la classificació. I el més important, amb la sensació d’haver construït un equip que, excepte sorpreses, no ha de passar cap mena d’angúnia per mantenir-se.

A banda del triomf, l’altra notícia positiva ha estat el debut de Fran Pineda, que ha sortit en la segona meitat un cop resolts tots els problemes burocràtics amb el seu trànsfer.

FITXA TÈCNICA:

CF Badalona (3): Marcos, Lulu, Óscar Sierra, Amantini, Fran Grima, Prior, Manu Balda (Carracedo, 84’), Toni Lao, Matamala (Álvaro Vega, 46’), Raúl Torres i Abraham (Fran Pineda, 75’).

At. Balears (2): Víctor, Damià, Javi, Mairata, Biel Guasch, Esteban, Álvaro (Torres, 46’), Ignasi (Nacho, 85’), Chando, Ripoll (Cifu, 46’) i Carlos Rodríguez.

Gols: 1-0 Raúl Torres (20’); 2-0 Abraham (27’);  2-1 Cifu (49’); 3-1 Raúl Torres, de penal i 3-2 Carlos Rodríguez (89’).

Àrbitre:  Sergio Escriche Guzmán (col·legi valencià). Expulsa per doble groga a Amantini (21’).  Amonesta a Fran Grima i Abraham, del Badalona, i a Damià, de l’Atlètic Balears.