Alumnes de primària de Badalona funden tres cooperatives

  0
  26
  Cooperatives escolars 2013.JPG

  28/04/2014 – Uns 75 alumnes de 6è de l’escola Alexandre Galí i de 5è de l’escola Llorens Artigas han creat, en el marc d’un projecte per fomentar l’emprenedoria, tres cooperatives: “Galimón”, “Coperabada” i “Bones Mans”.

  Uns 75 alumnes de 6è de l’escola Alexandre Galí i de 5è de l’escola Llorens Artigas han creat, en el marc d’un projecte per fomentar l’emprenedoria, tres cooperatives: “Galimón”, “Coperabada” i “Bones Mans”. Cadascuna d’elles ha hagut de determinar els productes que els mateixos alumnes han d’elaborar per, posteriorment, vendre’ls en una parada del mercat setmanal.

   

  Fa uns dies, els estudiants compartiren una sessió de treball sobre finançament i banca ètica a càrrec d’un responsable de Triodos Bank. Tot seguit, van ser rebuts per diferents regidors i personalitats polítiques, i una representant de la cooperativa M5idees, que ha ajudat als estudiants en l’estudi de mercat i en la determinació dels productes a elaborar i vendre. Els alumnes van explicar el treball fet fins ara i van demanar formalment a la sol·licitud per instal·lar tres parades el divendres 23 de maig als Encants de Montigalà.

   

  Fins a l’actualitat cada cooperativa ha aprovat els seus estatuts, creat la junta directiva i demanat la seva inclusió en el registre municipal de cooperatives escolars. També han fet un taller sobre Responsabilitat Social Empresarial, ja que han de destinar una part dels seus possibles beneficis a una ONG. En aquest camp els han ajudat la Fundació Ateneu Sant Roc i l’Associació la Mussara. Per altra banda, han treballat la seva imatge corporativa amb la col·laboració dels alumnes de l’Escola d’Arts i Superior de Disseny Pau Gargallo.

   

  El projecte “Cultura emprenedora a l’escola” està promogut per la Diputació de Barcelona. Aquesta experiència pilot s’està portant a terme a trenta municipis de la província de Barcelona i està adreçat a l’alumnat de Primària.