Badalona haurà de tornar 7 milions d’euros als treballadors de l’Hospital Municipal

  0
  27
  bsa.JPG

  28/04/2014 – El Tribunal Suprem ha resolt que la reducció del 5% aplicada des del juny de 2010 per les societats anònimes municipals sobre les retribucions dels professionals no és ajustada a dret.

  Badalona Serveis Assistencials (empresa encarregada de la gestió de l’Hospital Municipal de Badalona, el Centre Sociosanitari El Carme i alguns CAP de la ciutat, entre d’altres serveis) haurà de tornar als seus treballadors prop de set milions d’euros després que el Tribunal Suprem hagi resolt que la reducció del 5% aplicada des del juny de 2010 per les societats anònimes municipals sobre les retribucions dels professionals no és ajustada a dret.

  Aquesta és la situació després de dues sentències del Suprem, una el passat octubre, que es manifestava en favor dels treballadors de l’àmbit sociosanitari, i l’altra aquest mes de març, que prenia la mateixa posició en favor dels d’àmbit hospitalari i atenció primària. Segons l’òrgan judicial, doncs, BSA ha de retornar a tots els seus treballadors el 5% del sou que els hi va ser retallat per decret llei entre el juny de 2010 i fins al 31 de juliol de 2013. Tot i que la reducció continua, existeix un pacte d’empresa pel qual els treballadors no reclamaran el 5% corresponent al període entre l'1 d'agost de 2013 i el 31 de desembre de 2014.

   

  Els comitès d'empresa i la gerència ja han mantingut els primers contactes per analitzar la situació, que també es va tractar en el darrer Consell d'Administració. D’ara en endavant, direcció i representants polítics realitzaran les gestions per aconseguir els diners amb els quals fer front als pagaments. En principi, i si la situació de tresoreria ho permet, es liquidarà una part dels cobraments aquest mateix 2014. Treballadors i empresa negociarien un calendari de pagaments.

  El govern municipal, en previsió d’una possible sentència en aquest sentit, va provisionar tres milions d’euros en el pressupost de BSA de l’any passat per tornar aquests diners als treballadors. Així doncs, queden per aplegar quatre milions més que el Consistori ha de començar a cercar. El regidor d’Hisenda, Ramón Riera, ha explicat aquests dies que la retallada de 2010 va ser aplicada per consell de la Generalitat, a qui ara el Consistori demana ajuda per solucionar el conflicte. Des del govern local es proposa, per exemple, que s’augmenti la facturació de BSA per accelerar el procés.