“Amb aquest procés guanya el PSC”

  0
  ok.JPG

  20/03/2014 – Serra treu ferro a les possibles disputes de les primàries i aposta per un projecte que englobi tothom.

  Primer, enhorabona. Satisfet amb el resultat?

   

  Sí. Satisfet pel procés. Un procés democràtic i enriquidor, que et fa tenir contacte i parlar amb les persones. No és una votació tancada, és un vot obert i raonat. Et dóna satisfacció pel resultat i el procés, que no s’havia viscut mai i ha estat interessant.

   

   Donava per fet que seria l’únic en aconseguir-ho?

   

  Sí pensava que el resultat aniria per aquí. No me l’imaginava massa diferent. Sabia que tenia opció de guanyar i que tenia el recolzament de molta gent. 

   

  Els altres dos precandidats han abocat crítiques sobre les regles del joc: un nombre massa alt d’avals i falta de transparència en elements com ara el cens de militants. Creu que són crítiques cap a vostè?

   

  No són cap a mi. El reglament no me l’he inventat jo. A vegades, al final del procés, un pot pensar que si les regles haguessin estat diferents el resultat hauria estat un altre, però també les van aprovar ells. Crec que el reglament no ha influït en el resultat. Ha estat un procés net i transparent. A ningú se li posa una pistola al pit per donar un aval. Crec que no hi ha res més transparent que aconseguir avals en unes primàries.

   

  Què opina vostè de les regles?

   

  Les crítiques contra el procés no ajuden, perquè algú pot pensar que no ha estat prou net, i no és així. Per a mi han estat unes primàries. Han dit que aquí es necessitaven més avals que a Barcelona. A Barcelona es necessitaven 1.000 avals de la ciutadania, a més dels 150 avals de militants. És a dir, quasi 1.200 recolzament. Crec que aquí el 20% ha estat molt raonable. A les ciutats on l’alcalde és socialista, per exemple, es necessitava el 40%, com a Santa Coloma. Es tornaran a fer quan toqui, i segurament s’aconseguiran fer millor, però ara hem de seguir endavant.

   

  També l’han criticat per ser el candidat del partit i per ser recolzat pel grup majoritari del PSC de Badalona.

   

  A mi m’ha recolzat gent de tota mena. Sindicalistes, del partit, d’associacions de veïns, militants de sempre, nous…suport de totes parts. Ara tenen raó: sóc el candidat del partit i és moment d’anar tots a una, que no hi hagi divisions.

   

  Ara ha de ser rarificat. 

   

  Ara l’Executiva Nacional ha de validar els resultats de totes les localitats de Catalunya. Són tràmits interns.

   

  Un cop escollit el nom del candidat, quin és el següent pas que ha de donar el PSC de cara al maig del 2015?

   

  Som un projecte d’alternativa. El PP diu que no s’ha fet res en 30 anys. La gent pot veure el què s’està fent ara i el què s’ha fet abans, i pot comparar: és veritat que mai havia hagut tants regidors que haguessin d’anar a declarar als jutjats; en això tenen raó. El PP viu del populisme, de mentides. Davant d’això, hem d’impulsar un projecte que té la força en dir la veritat. El projecte anirà quallant de mica en mica segons ens apropem a les eleccions.

   

  Tenen lloc en el seu equip Josep Duran i Albert Tomàs?

   

  En Duran és regidor i és a l’equip del grup municipal a dia d’avui, per exemple. Hem de treballar el que queda i refermar el projecte socialista. Les llistes i el futur equip es debatran al març de 2015. D’aquí a un any ja parlarem. Ara ningú s’ha de sentir eliminat per tot aquest procés. Hem de sumar entre tots. 800 persones han reflectit gran i democràtica participació. Ningú perd, tots hem de guanyar i aquesta és la meva voluntat.

   

  Com queda el PSC de Badalona després del procés?

   

  Les primàries tenen un risc, i és que poden arribar a produir fractures. No és fàcil. Però crec que un cop acabades, hem de tenir la suficient habilitat i virtut política perquè ningú se senti perdedor. Que ningú quedi fora. Amb aquest procés guanya el PSC. Hem de mirar que qui perdi sigui el PP.

   

  I les declaracions dels últims dies de Duran i Tomàs?

   

  La campanya no s’acaba d’un dia per l’altre i ells dos poden haver seguit fent algunes declaracions. Algunes d’elles no fan gaire bé al partit, per això prefereixo ignorar-les i seguir endavant, sumar entre tots, del meu equip i dels altres també. Crear xarxes i no excloure ningú. I intentar convèncer a qui m’ha dit que no em donava el seu aval de que aquí estem tots junts. 

   

  El PSC pot guanyar les properes eleccions?

   

  Penso que sí. Hem de convèncer a la gent que tenim una alternativa clara. Ara es vincula Badalona amb un projecte molt de dretes, populista, molts cops proper al racisme. I això a molta gent no li agrada. Hem de mobilitzar la gent. El PP té una fidelitat de vot extrema i això li funciona; hi ha exemples a tot Espanya, com ara el Camps a València. A l’esquerra li costa més i hi ha una gran dispersió. Ens hem de conscenciar i pensar que si no volem que Badalona sigui la capital del PP a Catalunya, s’ha de fer un esforç, anar a votar, buscar una alternativa i cristalitzar una majoria social perquè aquests quatre anys hagin estat un parèntesi de planxes, plaques i la vanitat d’un alcalde per sobre de tot.

   

  Sembla que les estadístiques donen al PP guanyador, això sí.

   

  El PP va molt sobrat. Ells parlen de majoria absoluta, fins i tot. El quart diumenge de maig de 2015 ho veurem. Hi ha una majoria social que no s’identifica i no vol el PP. Majories de progrés, diferents a les polítiques del PP. A això se li pot donar un tomb, aconseguir una Badalona millor.