Amics de la Gent Gran prepara a Badalona un dinar de Nadal per a persones soles

  0
  50

  A Catalunya hi ha 780.500 persones vivint soles, de les quals un 42,8% tenen més de 65 anys, segons dades de l’Institut d’Estudis Catalans (IDESCAT). Això ens planteja nous reptes polítics i socials respecte a les necessitats presents i futures. Els experts apunten que la vida en soledat de la gent gran seguirà creixent com a resultat, entre altres factors, de l’augment de l’esperança de vida dels homes, d’un major nombre de ruptures de parella abans de la jubilació i que cada vegada més persones arriben a l’etapa de la vellesa sense parella. Aquests elements afavoreixen el risc d’aparició de soledat no desitjada. A més, aquest fenomen social té un impacte dràstic sobre la salut física, mental i emocional de qui el pateix.

  Aquesta situació, que any rere any va en augment, ha passat de ser una qüestió individual a una qüestió de tota la societat. La soledat té un impacte en totes les etapes vitals, però s’aguditza exponencialment durant la vellesa, en la qual es dona un procés de pèrdues associades al mateix cicle de la vida. Actualment, la soledat afecta a més de 175.000 persones grans a Catalunya cada dia, però aquests dies es veurà agreujada per la nostàlgia i la tristor que suposa viure un Nadal en soledat, en contraposició a l’alegria dels carrers.

  Preparació del dinar de Nadal a Badalona

  Entre el dijous 12 i el dissabte 21 de desembre se celebrarà a 15 ciutats de Catalunya, entre elles Badalona, 19 dinars amb unes de 1.500 persones convidades entre persones grans i voluntàries que les donen suport al llarg de l’any. Aquest acte suposa la possibilitat de compartir una estona de caliu humà i alegria que permeti a centenars de persones grans ser de nou partícips de la festivitat del Nadal. Aquests dinars de Nadal són una festa per celebrar en companyia i crear nous records. A Badalona, el dinar de Nadal tindrà lloc el diumenge 15 de desembre, al restaurant del Rafael Hoteles.

  FER UN COMENTARI

  Si us plau introdueix el teu comentari!
  Si us plau introdueix el teu nom aquí