Ante Tomic: “Aquest any hem fet un pas endavant”

  0
  Foto: Manel Expósito

  La segona temporada d’Ante Tomic (Dubrovnik, 1987) a Badalona segueix sent una part imprescindible d’aquest salt de qualitat del Joventut. El pivot croat verd-i-negre és conscient que els seus excel·lents registres tenen part de culpa en la positiva temporada de la Penya i la tercera posició a la Lliga Endesa.

  Amb una mitjana de 14,3 punts i 5,8 rebots per partit, Tomic lidera l’equip i la segona millora valoració ACB (18,4).

  15 dies abans de finalitzar l’any, un dels grans ídols de l’Olímpic conversa amb el Diari de Badalona. Sobre la seva etapa com a verd-i-negre, les xarxes socials i les sensacions de l’equip aquesta temporada.

  Se sent un líder Ante Tomic?                                                                                        …líder, en diferents aspectes…ja sigui com el jugador més gran de l’equip, qui millor estadístiques té He parlat amb molts periodistes sobre l’impacte que tinc a pista i també en la manera com ajudo els joves. Això m’agrada.

  El basquetbol és un esport d’equip. A cada partit hi ha companys que poden tenir més protagonisme que jo…Ara estem veient partits en què puc tenir més protagonisme… Amb Pau Ribas o Guillem Vives, em puc considerar un líder en aquest equip.

  Més enllà de la seva aportació com a jugador, també té un rol de mestre per als joves.

  S’ha d’ajudar els joves. La Penya depèn d’ells…depèn de ParrasMaronkas, Arturs… El cas del Joventut és molt semblant al del meu primer club a Croàcia. Un club que aposta pels joves, que marxen i viu gràcies a aquestes generacions de la pedrera. En aquell moment, jo era el jove i els veterans em van ajudar moltíssim. Ara, intento fer alguna cosa semblant.

  Intenta millorar les estadístiques i fer un pas endavant a cada partit?                  No miro molt els meus partits. Òbviament, vull jugar bé i tenir bons números. Si amb la meva aportació el meu equip guanya, molt millor.

  Tot i això, fa autocrítica?                                                                                         Amb la meva experiència, sé en quins punts puc i podem millorar al pròxim partit.

  Quan la Penya perd en partits importants i Tomic no ha tingut una bona actuació, se sent responsable?                                                                                              Quan perdem un partit i els números no són bons, evidentment una part de culpa és meva. Vull millorar i ajudar a guanyar l’equip. Aquest tipus de crítica és bona. Amb aquesta mena de crítica es pot aprendre i millorar.

  Com valora la temporada durant aquests tres primers mesos?
  Crec que, més o menys, estem com la temporada passada, però un esglaó superior. La passada temporada vam estar força bé en totes les competicions. Aquest any crec que podem fer un pas encara més endavant. Amb els nous fitxatges, el Joventut ha demostrat que té més fam i vol executar aquest pas endavant. Entrenant i jugant com ho estem fent, s’evidencia i és visible aquesta millora.

  Individualment, també es troba millor Ante Tomic?
  De moment, a excepció de la petita lesió a la mà, no he tingut cap contratemps. El grup tampoc ha patit la covid i no hem hagut d’estar confinats. La passada temporada ho vam patir força i, fins i tot, no vam poder entrenar a causa del confinament.

   

  Una de les novetats és el retorn de l’afició a l’Olímpic i per a vostè és la primera temporada amb el suport de l’afició a la graderia.
  Veig l’afició de l’Olímpic molt bé. A cada partit ens ajuden moltíssim. Ho repeteixo després de cada jornada i aquest any estem demostrant que juguem molt millor a casa que fora. La passada temporada vam tenir millors sensacions a domicili que no pas a Badalona. A casa estàvem una mica més irregulars. A excepció del partit contra l’Andorra, crec que el nivell ha estat força bo. Amb l’ajuda de l’afició és molt més fàcil jugar.

  És un referent a pista però també té la seva traça a les xarxes socials i mostra un Tomic familiar.
  Per a mi és una situació natural. Publico situacions familiars, amb la meva família i les meves filles. Publico la part divertida de la vida.

  Parlant de la vida, tornarà a viure Badalona una temporada Eurolliga?
  Crec que és possible. No serà una situació que es pugui produir en un any o dos però sí en futur proper.

  I aconseguir títols?
  Els títols formen part de la millora de l’equip. Fer un pas endavant pot ser de 20 centímetres o d’un metre. A vegades, has de tenir una mica de sort per arribar fins al final. En aquest esport tot és possible.

  Tenia clar que volia continuar al Joventut?
  Primer la parlo amb la meva família en cada decisió que prenc. Aquesta forma part del meu equip, de la meva vida personal i nosaltres ja teníem clar que ens volíem quedar a Badalona.

  Un any més amb Tomic a Badalona?
  Estem al mes de desembre…queda molta temporada…a tindrem temps de parlar d’això.

  FER UN COMENTARI

  Si us plau introdueix el teu comentari!
  Si us plau introdueix el teu nom aquí