Anul·lada la celebració de la Diada a la Plana

  0
  32

  El mal temporal que ha patit Badalona durant aquests dies va obligar a suspendre la celebració de l’acte institucional de l’11 de setembre, Diada Nacional de Catalunya, a la plaça de la Plana.

  Només un dia abans de la data assenyalada, la Comissió Onze de Setembre de Badalona, l’encarregada dels actes, també anunciava que es canviaria la localització del tradicional sopar popular, que va començar a les 20.30h, amb un preu de 8 euros. Aquest, en comptes de celebrar-se a la Plaça dels Països Catalans, es va fer a la nau 3 de l’Escorxador. A més, a Tiana i Montgat també van haver-hi canvis.

  Tot i això, algunes entitats i regidors i regidores de l’Ajuntament van poder fer l’ofrena floral davant el monòlit commemoratiu de la plaça de la Plana, que es va mantenir habilitat.

  Finalment, la tradicional Diada castellera va agafar el protagonisme, amb els Castellers de Badalona, els Xicots de Vilafranca i els Carallots de Sant Vicenç dels Horts.

  Per altra banda, el diputat alemany de Die Linke, Andrej Hunko, va ser el convidat d’enguany, ja que es trobava de visita a Barcelona per participar de les diferents celebracions de la Diada.

  Comissió Onze de Setembre

  Aquesta comissió, que està integrada per una trentena d’entitats, tant culturals, socials com polítiques, va néixer amb la voluntat de celebrar la Diada de forma unitària i social, “més enllà dels actes folklòrics i festius, i com a reivindicació dels drets socials i nacionals”.

  En el manifest d’enguany, la comissió unitària ha volgut lligar les flamants reivindicacions feministes i ecologistes a les aspiracions de democràcia i alliberament nacional de Catalunya. Aquest també guarda un apartat per parlar de política local i envia un missatge a l’alcalde actual del PSC, a qui reclamen que “abandoni la seva postura de partit i trobi reclamacions de consens entre les forces democràtiques del Ple municipal, tal com han fet altres alcaldes que no són independentistes”.

  FER UN COMENTARI

  Si us plau introdueix el teu comentari!
  Si us plau introdueix el teu nom aquí