Sanitat premia l’Hospital Germans Trias i Pujol per la bona higiene de mans entre treballadors

  0

  L’Hospital Germans Trias ha obtingut el Premio a la implementación de prácticas seguras en seguridad del paciente 2019 que atorga el Ministerio de Sanidad per l’estratègia “Impacte d’una intervenció multimodal en el compliment de la higiene de mans”.

  Aquest projecte es va implementar al 2018 a tot l’Hospital i ha suposat una millora del 15% en el compliment de la higiene de mans i una reducció en la prevalença i incidència de les infeccions associades a l’assistència sanitària, també conegudes com a infeccions nosocomials.

  “Entre les diferents accions que vam dur a terme l’any passat, podem destacar la posada en marxa de dos cursos de formació continuada en higiene de mans: un en línia, en el qual es van formar 539 professionals, i un altre semi presencial amb un taller de simulació de casos, que van fer més d’un miler de professionals”, explica Irma Casas, coordinadora del Grup de Vigilància i Control d’Infecció Nosocomial i metgessa especialista de Medicina Preventiva.

  “L’aplicació d’un programa multidisciplinari i multimodal té un impacte molt positiu en el compliment de la higiene de mans. Fa evident la importància de la implicació de tots els estaments i la necessitat de la implicació de la direcció per dur a terme aquests projectes amb dotacions de recursos i la seva posterior comunicació i difusió efectiva”, assegura la metgessa.

  FER UN COMENTARI

  Si us plau introdueix el teu comentari!
  Si us plau introdueix el teu nom aquí