Aprovats 215 habitatges de protecció a Sant Crist

  0

  La Comissió de territori de Catalunya, dependent del Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territorial, en la sessió de 26 d’abril de 2022, ha aprovat definitivament la modificació del planejament de l’àrea residencial estratègica (ARE) de Sant Crist, a petició del Consorci que desenvolupa aquest sector de la ciutat, integrat per l’Institut Català del Sòl i l’Ajuntament de Badalona. L’objectiu del canvi és incrementar el nombre d’habitatges amb protecció que s’hi podran construir i adaptar l’ordenació de l’ARE al projecte constructiu del lateral de la C-31.  

  Les ARE es van concebre com a nous eixamples a les principals ciutats catalanes, dotats d’habitatges, tan de règim lliure com amb diferents règims de protecció, equipaments, zones verdes i espais públics de qualitat. A Badalona s’hi preveuen dues ARE, la de l’Estrella i la de Sant Crist, situada al nord-oest de la ciutat. En aquest darrer cas, es preveien construir 176 habitatges, tots amb algun règim de protecció.

  La modificació aprovada eleva fins a 215 el nombre de pisos protegits per donar resposta a les necessitats d’accés a un habitatge assequible, sense incrementar el sostre total del planejament vigent. A més de contribuir al reequilibri social, també es vol consolidar el barri de Sant Crist en la seva façana a la C-31, generant espai públic de qualitat i esponjant tota l’àrea. Aquesta modificació és el tràmit previ i necessari per tal que el Consorci  iniciï l’expedient d’expropiació del sector.

  L’esponjament del barri 

  La nova ordenació proposada de l’ARE de Sant Crist tindrà un front d’illes obertes que alternarà edificis alineats a la C-31 i als carrers perpendiculars a la mateixa amb uns espais verds de nova creació. La disposició dels blocs de pisos millorarà les tipologies dels habitatges, que disposaran de més superfície de façana a l’exterior i diferents orientacions. Al llarg del front de la C-31, per tant, s’alternaran edificis de 3, 5 i 7 plantes. 

  També es generaran dos nous pols d’activitat en el barri de Sant Crist situant en els extrems de l’ARE unes illes on es combinen zones verdes, equipaments i sostre residencial.

  Nous espais verds i equipaments 

  Es disposen quatre petites zones verdes al llarg de l’àmbit, entre el carrer de Góngora i el carrer d’Àgueda Mompel. Aquestes zones verdes són les que se situen a la façana a la C-31, alternant-se amb els futurs edificis d’habitatge, dotant el barri de nous espais lliures de proximitat per als veïns i fent-lo més permeable. Finalment, es preveuen dos equipaments públics en lloc d’un, l’ús dels quals es determinarà en funció de les necessitats municipals.

  FER UN COMENTARI

  Si us plau introdueix el teu comentari!
  Si us plau introdueix el teu nom aquí