Aquest cop sí (83 a 74)

0
    22
    15/12/2013
    Els verd-i-negres han transformat en victòria un gran partit contra el Baskonia i han administrat la renda del 3r quart amb caràcter i un estil definit

El FIATC Joventut ha aconseguit vèncer al Baskonia a casa per 83 a 74 en un altre gran partit dels verd-i-negres, que aquest cop si han mantingut la renda del 3r quart, i han pogut sobreposar-se a un rival d'Eurolliga.

Els homes de Salva Maldonado han anat de menys a mes i han cimentat la victòria en un extraordinari 3r quart que ha acabat 29 a 8 i ha inclòs un parcial de 22 a 2. En aquesta ocasió però, la Penya ha sabut administrar la renda amb una defensa igual de sòlida i les idees clares en atac, i ha segellat un triomf que l'acosta una mica més al somni de la Copa del rei.

Tots dos conjunts han fet un plantejament similar. Les defenses pressionants han imprès un ritme alt, i el bon encert dels dos equips, ha fet veure molts punts a la 1a part.

Si bé Vives era el més entonat de la Penya amb 2 triples seguits, Mainoldi responia amb 2 encerts exteriors per tancar el quart 18 a 24.

Amb l'entrada de les segones unitats, la Penya s'ha vist ofegada mentre que el Baskonia ha mantingut el nivell ofensiu per obrir un forat (21 a 30). Quan Kirksay, Joseph i Shurna han tornat a pista, els verd-i-negres han tornat a anotar amb fluïdesa, tot i que la defensa continuava sent l'assignatura pendent (42 a 47).

A la represa però, el FIATC Joventut ho ha fet tot bé. Un triple de Kirksay a la 1a jugada del quart ha anat intercal·lat amb 2 triples de Shurna i 2 encerts més de l'aler francès. Més enllà del bon percentatge des del 6,75 (5 de 8) que perforava la covard zona d'Scariolo, la Penya ha trobat el punt defensiu
    Així, amb un Vives magistral en la direcció, i un Kirksay omnipresent, el parcial ha anat creixent fins el 22 a 2, que Mainoldi ha tallat amb un triple.

Quedaven 10 minuts per davant i el FIATC Joventut es tornava a trobar en la situació d'haver d'aguantar una renda superior als 10 punts (71 a 55). Malgrat els intents de Nocioni, que avui tornava després d'una lesió, per carregar-se l'equip a l'esquena, els de Maldonado han tingut la paciència per buscar les millors opcions i l'encert per aturar l'intent de remuntada basca.

Només 3 pèrdues de pilota seguides abans de creuar el camp han posat la por al cos tant als jugadors com als 5.000 assistents, però Ventura i Joseph han estat agressius cara a cistella i han fet bo el partit de la Penya.