Aquest Manresa té trampa

  0
  72
  Nº 40.jpg

  22/02/2013

  El Manresa ha perdut 3 dels últims 4 partits a casa contra el Barça, el Baskonia i el València, però cap per més de 10 punts

  Fent un ràpid cop d’ull a la classificació, seria fàcil pensar que la visita a la pista del Manresa, cuer amb només 4 victòries en 22 partits, serà un tràmit per la Penya.

  Lluny d’aquesta realitat, a la sempre dificultat de jugar al Congost, i encara més quan la visiten els verd-i-negres, s’hi suma l'enganyosa situació dels manresans en els últims partits.

   

  Si bé és cert que el Manresa va rebre una bona tova en l’últim partit al camp del Madrid (104 a 70), els de Ponsarnau venien de competir contra el Barça fins l’últim quart i de vèncer al Gran Canària a domicili i a l’Obradoiro.

   

  La situació no és fàcil al club del Bages, que veuen que tot i la seva reacció, els seus rivals per la salvació –GBC i Fuenlabrada– també estant sent competitius.

  Tot i això, a diferència de la resta de clubs que han tingut problemes, no han canviat l’entrenador ni han arribat jugadors de renom.

  La confiança en Ponsarnau és cega i la consciència del què hi ha a la caixa és absoluta. De fet, l’únic reforç que van poder fer, va ser Ferran Laviña, que portava mesos aturat, i al que no li han pogut renovar el contracte tot i que haguessin volgut.

   

  De totes maneres, tant si el Manresa fa les coses millor o pitjor, la Penya haurà de millorar un aspecte del joc per competir: l’encert.

  Els de Salva Maldonado s’han quedat en un 17% d’encert en triples en els dos últims partits i en un 20 fa 3 setmanes contra el GBC.

   

  Estem fent força carrega de tir”, explica Ventura “però no fem res diferent a quan les ficavem”.

  Precisament el Manresa és el rival contra el que la Penya ha anotat més triples aquesta temporada (15) i el segon amb millor percentatge (56%). Aquell dia Ehambe en va fer 7 de 10 intents.