Arriba a Badalona la VI edició d’‘Encén la metxa!’, l’avantsala de les Festes de Maig

    0

    05/04/2018 –Badalona escalfa ja els motors per a les Festes de Maig amb l’arribada de la VI edició d’”Encén la metxa!”, un projecte cultural que mitjançant diverses activitats promociona i difon els principals elements i les entitats badalonines de cultura popular i tradicional que participen a les Festes de Maig, arreu de la ciutat. “Encén la metxa!” s’articula en un seguit d’activitats com ara el premi El Dimoni a l’Escola i Coneguem els Forjadors de la Festa, que culminen amb la Cremada del Dimoni, l’acte central de les festes.

    Una de les novetats d’enguany és el mapping Forjadors de la Festa a la Façana, que es projectarà a la casa de la vila la nit del pregó de les festes, a les 21.15 hores. Aquest mapping està realitzat per alumnes de diferents centres educatius de la ciutat i és el resultat d’un procés de treball on s’han triat representar els elements festius d’acord amb les bases establertes i publicades prèviament al web municipal (www.badalona.cat). 

    Abans de l’arribada de les festes, durant tot el mes d’abril, es celebren diverses activitats del programa Coneguem els Forjadors de la Festa, que busca introduir als infants de la ciutat en l’imaginari festiu i popular de Badalona d’una manera lúdica i festiva. Aquest programa inclou trobades temàtiques amb les entitats de cultura popular i tradicional catalana de Badalona en les que es realitzen diversos tallers, una exposició gràfica que acollirà el Centre Cívic Sant Roc entre el 10 i el 23 d’abril, i tallers de jocs al carrer per aprendre jugant, com Domino Festa, Memoritza o Aquesta la saps?. Aquestes activitats es realitzen en diversos centres de la Xarxa Municipal de Biblioteques, centres cívics i altres equipaments municipals. 

    El final de l’”Encén la metxa!” arribarà l’1 de maig amb la jornada Sigues la Festa! que se celebra al passeig de la Rambla