Badalona viu la Setmana Santa

  0
  Foto 30-3-18 21 04 13.jpg

  03/04/2018 – Les processons van poder sortir amb èxit i el bon temps va acompanyar durant els seus recorreguts.

  Des de l’any 2013 el grup Soca-Rel del Circol Catòlic celebra el Dilluns de Pasqua pels carrers del Centre i Dalt la Vila amb els cants de les Caramelles a baix a mar, que conclouen un any més la Setmana Santa a Badalona.

   

  Una setmana marcada per la Processó del Dijous Sant, que enguany ha celebrat 390 anys pel casc antic de la ciutat. Davant la foscor de la nit i el silenci del centenar de persones, iniciava l’acte amb la prolongació del sopar del Senyor des de la façana de l’església de Santa Maria. Seguidament, l’oració a l’hort de Getsemaní, el bes de Judes, la flagel·lació, Ponç Pilat, la caiguda de Jesús, la Verònica, la Mare de Déu dels Dolors i així fins a un total de 15 misteris van recórrer els carrers acompanyats per diverses entitats culturals i religioses de Badalona. La nit va culminar amb la celebració de la Paraula al replà de la mateixa església.

   

  L’endemà, Divendres Sant, sortia la Processó de Sant Enterrament, que des de 1984, la Hermandad del Santísimo Cristo Redentor y de Nuestra Señora de la Soledad passeja pels carrers de Llefià. Durant unes cinc hores de desfilada, la processó anava encapçalada pel Calvari amb la imatge del Santíssim Crist de la Misericòrdia, la Mare de Déu de l’Esperança, Sant Joan Evangelista i Santa Maria Magdalena; tot seguit el Sant Enterrament amb el Crist Jacent i diverses cartel·les del Pare Nostre i finalment la Mare de Déu de la Soledat.