Artigues i Lloreda conclouen les festes dels barris

  0
  DSC_0069.JPG

  25/07/2016 – Centenars de veïns gaudeixen de les activitats programades de les dues darreres festes majors a Badalona.

  Després de tres mesos de festes majors pels barris de Badalona, les associacions de veïns d'Artigues i Lloreda han estat les encarregades de posar-ne el punt final aquest cap de setmana.

   

  Una exhibició de boxa del Club Boxa Sant Adrià iniciava dissabte, 23 de juliol, les festes d'Artigues, que després de vuit anys -des de l'any 2008-, l'entitat veïnal ha pogut recuperar-les gràcies a la formació d'una nova junta directiva i de la col·laboració dels comerciants del barri i també de Sant Adrià de Besòs. Durant tot el cap de setmana, centenars de nens van poder gaudir d'un espectacle infantil acompanyat de la degustació de gelats, com així també, de la festa de l'escuma. Entre altres activitats programades, destacar l'exhibició de zumba i la discoteca mòbil.

   

  "La nova junta es presenta amb força de realitzar nous projectes, però som poca gent i al barri li fa falta molta ajuda perquè està molt deixat per l'administració, per això, cridem als veïns que s'uneixin a l'associació per donar-nos suport amb la finalitat d'aconseguir un barri digne", assenyalava el nou president de l'AV d'Artigues, Tomás Hurtado. En aquest sentit, reclama una millora dels carrers, més neteja de les clavegueres, podar els arbres i, especialment, mantenir en peu la comissaria de Sant Roc i que aquesta sigui reforçada i operativa perquè "a Artigues tenim molts problemes d'incivisme", assenyalava Hurtado.

   

  L'entitat veïnal, que està situada al carrer de Balmes, número 51, compta actualment amb més de 160 socis i realitza cursos de zumba, sevillanes i tai-txi; i destacar que a partir d'octubre s'espera nous tallers com ioga, cuina, manualitats i reforç de memòria, entre altres.

   

  Lloreda

  D'altra banda, des de la plaça de la Segona República, el barri de Lloreda també ha estat de festa i ha celebrat la tercera edició del Correbars amb la companyia de la percussió del Clan Suricato. Tot i que enguany el programa de festes s'ha vist obligat a reduir-se, l'entitat veïnal ha volgut mantenir el ball i la música amb diverses actuacions, com de l'escola de dansa Multiestil i Complex Catalunya.

   

  Destacar l'Associació de Veïns de Lloreda va ser la primera entitat fundada a Espanya l'any 1957, quan quatre persones van unir forces per canviar dels camps de vinya a construir edificis i, d'aquesta manera, formar un nou barri amb l'ajuda de tots els veïns.