Óscar Amo, campió d’Europa U20 (55-68)

0
    30

24/07/2016 – L’interior del Divina Seguros Joventut guanya la medalla d’or a l’Eurobasket d’Hèlsinki.

Després de completar un campionat molt regular, la selecció espanyola U20 ha aconseguit el seu objectiu: situar-se com el millor equip nacional del continent. La final davant Lituània, igualada durant la primera meitat, però sempre controlada per Espanya a través de la defensa, es decantaria en un últim quart molt seriós per part dels jugadors de la U20 (9-16).

Tot i que Lituània sabria contrarestar la bona sortida protagonitzada pel bloc d’Orenga (3-8), la formació bàltica patiria per adaptar-se a la zona 2-3 plantejada per la selecció espanyola. Després d’uns instants amb alternatives en el marcador, un triple de Yusta sumat a un període de tres minuts on Lituània no podria anotar, acabarien dibuixant el resultat d’empat al final del primer quart (17-17).

Superat l’equador del segon acte, el verd-i-negre Óscar Amo faria acte de presència sobre el parquet, just després que Jaume Sorolla confirmés la remuntada de la U20 anotant des de la pintura (17-19).

Gràcies a les ratxes de Zemaitis, el bloc lituà podria assolir una petita renda de cinc punts (32-27), situació d’avantatge que l’equip de Tomas Masiulis no sabria gestionar amb eficàcia.

En el moment més delicat de la primera meitat, Espanya exhibiria el seu millor joc, completant un parcial de 0 a 13 que li donaria la iniciativa al descans (32-40). Ramon Vilà, amb tres cistelles consecutives, i l’aportació de Francis Alonso i Marc Garcia impulsarien el bloc d’Orenga fins al seu màxim avantatge del primer temps. Tant el control del rebot com la zona serien els pilars bàsics que farien canviar la tendència del partit.

A la represa, les diferències quedarien escurçades per moments (38-42), però la gran tasca executada per Espanya a l’hora de tancar la seva cistella donaria aire a la U20. Construint des de la defensa i aprofitant el canell de Garcia, el combinat espanyol tornaria a obrir forat (38-48), arribant als deu minuts definitius amb un coixí de sis punts (46-52).

Per tal d’aguantar els intents d’acostament protagonitzats per Lituània, l’encert en els tirs lliures seria determinant pels interessos d’Espanya. La selecció nacional aprofitaria el bonus del seu adversari per castigar l’anella contrària, disparant-se fins als 16 punts de marge mancant tres minuts (50-66).

La U20 compartiria la pilota a la perfecció i continuaria frustrant els atacs de l’equip de Masiulis amb un sistema d’ajudes impecable (55-68). Marc Garcia (21 punts) i Ramon Vilà (18 punts i 14 captures) serien els principals referents de la selecció d’Orenga. Óscar Amo, per la seva part, acabaria la final amb 1 punt i amb quasi 4 minuts jugats. El pivot de la Penya fa història guanyant l’or en un campionat d’Europa.