Arturs Zagars, una ment privilegiada que ha seduït la Penya

  0
  Cr7obKfWAAAN-bA.jpg

  03/07/2017 – El base letó, reforç pel júnior de la pròxima temporada, és un prospecte molt interessant.

   

  L’ascens a categoria sènior de Pol Molins, un dels grans culpables de l’exitosa temporada feta pel júnior de la Penya, ha dut David Jimeno, responsable del planter, a buscar un recanvi de garanties pel lloc de base. L’escollit arriba a Badalona des de Letònia i s’espera que tingui un gran impacte a l’Olímpic.

   

  Arturs Zagars (1.82m/2000) és l’última perla que completarà la seva formació al club verd-i-negre. Fins ara jugador del BJBS Riga (15.8 punts, 3.9 rebots, 3.8 assistències per partit en 25 minuts de mitjana a l’European Youth Basketball League), Zagars ja va coincidir amb la majoria dels seus nous companys al torneig internacional GBA Young Guns de Praga. El Divina va proclamar-se campió i l’Arturs va jugar amb la Penya com a convidat.

   

  “És un projecte molt interessant; un jugador espectacular de veure”. Així defineix Dani Miret, entrenador del júnior de la Penya, a la seva nova incorporació. El tècnic el coneixia d’haver-lo vist en la seva etapa U16, ja que aleshores ja cridava l’atenció pel seu domini tècnic i tàctic.

   

  La intel·ligència com a valor principal

   

  “Físicament va tard, però és un gran passador i té capacitat d’anotar. Tira de tres punts amb facilitat. El seu punt més fort diria que és la direcció. Troba espais on pocs els veuen. Quan entrenes amb ell t’adones que és un noi superdotat a nivell intel·lectual. Sap molt de bàsquet i cuida cada detall”, detalla Dani Miret per començar a valorar les aptituds de Zagars.

   

  Segons l’entrenador del Divina, el nou fitxatge del júnior “aprèn ràpidament i veu el joc fàcil”. “Es mou pel parquet amb sentit malgrat no tenir massa explosivitat, sobretot perquè controla el timming a la perfecció. Pot anar ràpid perquè el seu cap va ràpid”, afegeix Miret.

   

  Per tal de poder desenvolupar tot el seu talent fins a la màxima expressió a Badalona, Arturs Zagars haurà de treballar per ser un jugador més sòlid físicament. “L’hem d’ajudar a no patir en defensa i a jugar amb molta intensitat durant períodes més llargs de temps”, adverteix el seu entrenador.

   

  Un líder obert

   

  Tot i que encara és molt jove, la Penya té expectatives dipositades en aquest jugador. Per això l’ha fitxat: perquè l’Arturs té la mentalitat suficient “de voler ser professional”.

   

  A vegades, quan parlem de jugadors nòrdics, el seu gran talent ofensiu no ve acompanyat per una personalitat que faciliti l’adaptació a un nou entorn. En el cas de Zagars es preveu que això no passi.

   

  “És un nen que et mira als ulls i que no és tímid. Té morro, sempre parlant pel costat positiu. S’adaptarà amb facilitat pel seu caràcter i dominarà la categoria”., sentència un Dani Miret que tornarà a tenir un bloc de molt futur la temporada vinent.