Aspanin es reivindica en el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat

  0
  Foto 3-12-14 18 24 58.jpg

  04/12/2014 – Persones amb discapacitat, familiars i membres d'Aspanin es concentren a la plaça de la Vila per a reinvidicar els seus drets.

  Aquest dimecres 3 de desembre, coincidint amb el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat, l’associació Aspanin va instal·lar un estand a la plaça de la Vila amb informació i objectes solidaris durant tota la jornada per commemorar aquesta data.

   

  De cara a la tarda, diverses persones amb discapacitat, familiars i membres de l’entitat es van concentrar a la mateixa plaça amb pancartes, una cassolada i la lectura del manifest, que enguany demana a la Generalitat de Catalunya pagui el deute, obrir les residències especials ja construïdes per a aquestes persones i crear places de centres ocupacionals per oferir atenció rehabilitadora i de Servei Ocupacional d’Inserció (SOI) per ajudar-los a la integració laboral. Però també van reclamar cobrar el treball que realitzen, un ofici digne i dret al lleure inclusiu.

   

  Aspanin és una associació formada per persones amb discapacitat intel·lectual i les seves famílies que des de 1966 realitza tasques d’atenció i orientació a les persones i professionals vinculades en aquest món amb assessorament social, jurídic psicològic, atenció a la salut afectiva i sexual, servei d’acompanyament, gestió de demandes a curta estada i treball comunitari de participació i sensibilització, entre altres. I tot això amb l’objectiu de crear i millorar els serveis, tant de titularitat pròpia com aliena.