Ataquen un cotxe de la Guàrdia Urbana a les portes de la comissaria de Sant Roc

  0
  37
  coche gub.jpg

  05/05/2016 – Sectors del cos insisteixen en el tancament de la instal·lació per la seva ineficiència; es trameten cinc denúncies al mes.

  La comissaria instal·lada al barri de Sant Roc va ser una de les mesures més mediatitzades del govern de Xavier Garcia Albiol, en el marc de les seves polítiques de seguretat, però mai va satisfer ni convèncer tothom dins el propi cos de la Guàrdia Urbana. De fet, alguns sectors han demanat els darrers anys la seva retirada per la poca eficiència  i utilitat que aporta, i per la manca de seguretat.

   

  Un dels agents més insistents és el Sindicat de Funcionaris de Policia (SFP), l’organització majoritària del cos, que aquests dies torna a la càrrega després d’uns incidents que van provocar danys materials en un dels cotxes logotipats de la policia. “Exigim el tancament immediat de la comissaria de Badalona Sud”.

   

  “La instal·lació manca de qualsevol tipus de seguretat i té unes pèssimes condicions de treball per als companys que allà presten servei”, argumenta el sindicat. D’altra banda, remarquen que “la funcionalitat de la comissaria deixa molt a desitjar i mai ha estat productiva. Posem en dubte que les denúncies presentades al mòdul siguin més d’una diària, i hem de tenir en compte que s’hipotequen dos agents per cada torn, que podrien estar fent altres tasques, només per vigilar la instal·lació”.

   

  Una mitjana de cinc denúncies mensuals

   

  Fonts municipals afirmen que la mitjana de denúncies mensuals és de cinc, i afirmen que tots els informen indiquen que es tracta d’un servei inefectiu. No obstant, dos agents són sempre presents al mòdul de la plaça Camaron, pel que poden passar-hi més de sis policies segons els dies i els torns.

   

  La comissaria de Sant Roc serà un dels punts que el pla de reforma de la Guàrdia Urbana haurà de tractar. El seu tancament, del que el govern seria partidari, a priori, es decidirà en base al pla d’actuació del districte, sempre tenint en compte el paper que juga en la seguretat de la zona.

   

  Atacat un cotxe de la Guàrdia Urbana a les portes de la comissaria de Sant Roc

   

  A finals de la passada setmana, un cotxe de Guàrdia Urbana aparcat a l’exterior de la comissaria de Guàrdia Urbana de Sant Roc va ser atacat per algú que de moment es desconeix. L’individu o individua va colpejar la part posterior del vehicle i va causar el trencament de la lluna posterior. El resultat va ser un forat important, que va obligar a traslladar el cotxe a la central del Turó d’en Caritg.

   

  Per al SFP, l’incident demostra la manca de seguretat del mòdul que exerceix de comissaria a Sant Roc, i ha portat a l’organització sindical a reclamar novament el tancament de la seu al districte 6. Des de la policia s’intenta trobar el o els culpables de l’atac al vehicle.