Recuperant l’honor al Buesa Arena (102-99)

0
    28

04/05/2016 – Derrota de mentalitat, d’esforç i de desig sumada pel FIATC Joventut a la pista del Laboral Kutxa.

Observant els quatre primers minuts jugats pel FIATC Joventut al Buesa Arena, gairebé ningú podia esperar que l’equip de Salva Maldonado gaudís d’actius suficients per contrarestar el físic i el talent de la plantilla de Baskonia. El bloc de Velimir Perasovic ho anotaria gairebé tot durant les primeres possessions (16-5), però una gran primera rotació de Drame i la incansable tasca executada per Vidal aixecarien els ànims verd-i-negres.

Executant a la perfecció un dos contra un a mitja pista sobre els bases locals, la Penya obligaria el Laboral Kutxa a iniciar jugada a través dels alers, situació que es traduiria en diverses recuperacions de pilota. Anotant en els primers minuts de possessió i sumant dins de la causa a homes com Brandon Paul, el FIATC Joventut demostraria estar totalment recuperat del sotrac inicial (28-24).

La formació badalonina arribaria al descans (54-55) superant el 50% d’encert en tirs de camp (21/39) i exhibint una enorme capacitat de resposta per presentar oposició a la imaginació d’homes com Adams i James. Sàbat s’encarregaria de dirigir i aportar en atac i fins i tot hi hauria marge perquè Nogués donés minuts de refresc en la posició de quatre. Després de capgirar el marcador, la màxima renda visitant arribaria a ser de sis punts (44-50), tot i que el resultat s’ajustaria molt a la mitja part (54-55).

A la represa, diverses pèrdues consecutives sumades a la inspiració de Hanga trencarien la fase de domini anterior completada pel FIATC Joventut (70-65). Baskonia, però, mai podria assolir rendes importants i veuria com la Penya li continuava causant problemes amb ajudes llargues dels seus homes grans. La qualitat ofensiva de Vidal i l’astúcia de Suton farien la resta, guiant els ‘guerrers’ de Maldonado fins a la igualada (75-75).

Ja en l’últim quart, el màxim avantatge verd-i-negre tornaria a presidir el marcador del Buesa (75-81), situació que seria contrarestada pels bascs amb un parcial de 8 a 0 (83-81). Adams, Hanga i James començarien a mostrar-se intractables des de la llarga distància (94-85), però la Penya no es deixaria intimidar. Els verd-i-negres continuarien competint gràcies a l’encert de la seva línia exterior (94-91), arribant inclús a gaudir d’un triple de Mallet que hauria empatat el duel.

Finalment seria el Laboral Kutxa qui podria somriure (102-99), tot i que el FIATC Joventut ho deixaria absolutament tot sobre el parquet del Buesa. Els 18 rebots ofensius agafats pels badalonins a Vitòria demostrarien el grau de concentració i fam amb el qual disputarien l’encontre els jugadors verd-i-negres. Paul (22 punts i 23 de valoració) i Vidal (21 punts i 18 de valoració) serien els millors visitants i podrien fer ombra als recitals completats per Adams (32 punts i 31 de valoració) i Hanga (22 punts i 30 de valoració). La Penya recupera l’honor.

Les reaccions del vestidor

Sàbat: “Crec que hem estat molt bé en atac, hem jugat en equip i hem pogut anotar molts punts. Baskonia també ha fet un gran partit en atac. Ens ha costat aturar-lo”.

Llovet: “Aquest equip no donarà la temporada per acabada. Hem parlat molt dels moments de desconnexió que havíem patit. Crec que ha estat un partit competit fins al final. L’esforç de tothom ha estat molt bo. Aquesta és la imatge que s’ha d’oferir”.

Ventura: “Avui s’ha lluitat fins al final. S’ha demostrat que sabem jugar a bàsquet. El duel de diumenge és clau per seguir deixant clar que hem recuperat les sensacions. Li devem una victòria a tota la gent que va anar a Andorra”.

Vidal: “L’equip ha estat millor, però crec que en moltes ocasions depenem massa d’estar bé en atac per defensar i divertir-nos a la pista. No sempre podrem anotar com s’ha fet avui. Tot i així, és cert que ens hem enfrontat a un rival que viu un moment espectacular”.

Maldonado: “La sensació ha estat bona. Estic content per la reacció de l’equip. S’ha jugat a gran nivell durant bona part del partit i li hem exigit molt a un Baskonia de màxims, no a un rival mediocre. Ens hem demostrat a nosaltres mateixos que podem jugar bé”.

Fitxa tècnica

Laboral Kutxa (102): Adams (32), Hanga (22), Bertans (3), Tillie (4), Planinic (7), James (16), Bourousis (12), Blazic (-), Diop (6) i Corbacho (-).

FIATC Joventut (99): Mallet (8), Vidal (21), Abalde (8), Suton (15), Miralles (-), Drame (7), Nogués (-), Ventura (-), Llovet (5), Paul (22) i Sàbat (13).

Parcials: 28-24 / 26-31 / 21-20 / 27-24

Rebots: Hanga (7) / Llovet (7)

Assistències: Adams (4) / Vidal (4)

Incidències: partit corresponent a la 32ª jornada de la Lliga Endesa disputat al Buesa Arena davant uns 6.729 espectadors.

Fatal error: Allowed memory size of 134217728 bytes exhausted (tried to allocate 32 bytes) in /usr/home/diaridebadalona.com/web/home/includes/database/database.inc on line 2176