Badalona, a la cua de les ciutats veïnes en concessió de fons europeus

  0

  En les darreres convocatòries de fons europeus Next Generation, Badalona té confirmada la concessió de 2.8 milions d’euros per a implementar diferents projectes. 2 milions van dirigits a crear la Zona de Baixes Emissions a la ciutat – encara sense data clara d’implementació fins que Barcelona i l’AMB no superin els litigis judicials en curs – i més de 800.000 euros en digitalitzar l’administració local.

  En els darrers anys, cal dir que Badalona no surt ben parada si comparem els recursos que rebran altres grans municipis de l’Àrea Metropolitana o de la resta del territori en concepte de fons europeus. L’Ajuntament vol canviar aquesta tendència, començant per la convocatòria actual de rehabilitació d’edificis públics, on es presentaran diferents projectes per reahabilitar fins a cinc instal·lacions esportives i/o culturals.

  Els exemples

  Només per citar alguns exemples, destaca el fet que Sabadell ingressi més de 8 milions dels fons europeus per tirar endavant projectes de transformació digital i sostenible abans no finalitzi el 2024.

  Terrassa rebrà 8.9 milions, quasi un 70% de l’import demanat per l’Ajuntament en la convocatòria de projectes. Santa Coloma de Gramenet rebrà finançament per a tots els projectes presentats, per valor de 5.4 milions. Municipis metropolitans amb una població molt més baixa que Badalona – Sant Cugat i Sant Boi – també passen per davant de la nostra ciutat, amb 3.6 i 2.4 milions, respectivament.

  Exemples com el de Manresa (2.3 milions) i Reus (4.7) posen clarament de manifest que Badalona està fent curt i necessita reactivar-se. Pel que fa a les capitals de província, deixant de banda Barcelona, totes superen BadalonaLleida té confirmats 6.3 milions per implantar la Zona de Baixes Emissions, Tarragona 3 milions d’euros per projectes d’urbanització i transport i Girona 3.1 milions per crear també una Zona de Baixes Emissions.

  FER UN COMENTARI

  Si us plau introdueix el teu comentari!
  Si us plau introdueix el teu nom aquí