Badalona acull el 3r Festival contra el Càncer Infantil de l’Hospital Sant Joan de Déu

  0
  49
  cancer infantil.jpg

  21/05/2015 – Serà aquest dissabte, a les 18h, al Tetre Blas Infante, on hi actuaran diversos artistes en benefici de la investigació del càncer infantil.

  Per tercer any consecutiu, Badalona torna a ser escenari del Festival Benèfic de la Investigació del Càncer Infantil, que organitza el Grup de Mares de l'Obra Social de l'Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona.

   

  Enguany tindrà cita aquest dissabte, 23 de maig a partir de les 18 hores, al Teatre Blas Infante, on hi actuaran com el duet de guitarres José Luis Arrazola i Alonso Martínez i els grups de ball de sevillanes Azalea, Sabor de Azahar i Aire Flamenco de l'Associació de Veïns de Fondo-Sistrells. Però també hi haurà la presència d'altres danses com hip hop, modern jazz, zumba kid i art contemporani, entre altres, a càrrec del club de ball esportiu Art&Move de Santa Coloma de Gramenet.

   

  Les entrades, que tenen un preu de 10 euros, ja es poden adquirir a l'Associació de Veïns de Fondo-Sistrells de Badalona (carrer Torrent d'en Grau, 35), a Art&Move de Santa Coloma (carrer Sant Carles, 37) i el mateix dia al Teatre Blas Infante. Destacar que els infants tindran accés lliure. A més, l'organització ha posat a disposició una fila zero per a tots aquells que podran assistir a l'acte i desitgen col·laborar amb el compte bancari: 2100 – 3887 – 01 – 0200046321.

   

  Recordar que en el segon festival en benefici de la investigació del càncer infantil van assistir més de 250 euros i es van recaptar un total de 2.130 euros que es va destinar integrament al Laboratori d'Investigació del Càncer Infantil de l'Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona, que acostuma a ser finançiat a gran mesura gràcies a les aportacions d'aquest tipus d'esdeveniments, particulars i empreses.

   

  D'altra banda, cada any es diagnostiquen prop de 1.400 nous casos de nens amb càncer a Espanya de 0 a 18 anys, i tot ser una malaltia minoritària, el càncer infantil és la primera causa de mort per malaltia fins els 14 anys. El tipus de càncer més freqüent és la leucèmia, seguit dels tumors del sistema nerviós central i limfomes. Per això, el laboratori d'investigació de Sant Joan de Déu treballa des de l'any 2003 amb l'objectiu d'oferir les millors tècniques de biologia molecular i cel·lular disponibles a l'actualitat per al diagnòstic, pronòstic, tractament i seguiment dels pacients afectats.