Badalona acull el segon congrés Qüestions d’Estat d’Òmnium

  0
  46

  07/03/2015 – El Museu de Badalona serà l’escenari de diferents ponències i debats durant tota la jornada de dissabte i el matí de diumenge. El congrés comptarà amb la intervenció de diferents experts i personalitats.

  Badalona serà aquest cap de setmana la seu del segon congrés Qüestions d’Estat, organitzat per Òmnium Cultural, i que tractarà sobre les eines i els processos que s’han de donar perquè Catalunya esdevingui un nou país. El Museu de Badalona serà l’escenari de diferents ponències i debats durant tota la jornada de dissabte i el matí de diumenge. El congrés comptarà amb la intervenció de diferents experts i personalitats.

   

  Si a l’edició anterior es va reflexionar sobre quin model de polítiques caldria en un nou estat, a l’edició d’enguany es vol incidir en tres aspectes: si ja són a punt les eines per arribar a l’estat propi –com la hisenda catalana-; com es pot fer que el procés constituent del nou estat sigui el màxim de participatiu i com s’ha de fer el full de ruta perquè l’estat sigui reconegut internacionalment.

   

  El Congrés l'obrirà dissabte el vicepresident d’Òmnium i director del Centre Cultural del Born, Quim Torra, i el clourà l'expresident d'Òmnium Badalona i membre de la junta nacional, Marcel Mauri. Dissabte al matí hi haurà una ponència a càrrec de Joan Iglesias, el “cervell” del model d’hisenda catalana; dissabte a la tarda hi haurà una taula rodona sobre com hauria de ser el procés constituent del nou estat català amb el portaveu del grup de CiU al Parlament, Jordi Turull, l’exconsellera Montserrat Tura, el membre de Súmate Jose Rodríguez,i Sebastià Sardiné, integrant del grup que ha elaborat un dels projectes de constitució catalana. Diumenge al matí, per acabar, hi haurà un diàleg entre l’exeurodiputat Raül Romeva i la periodista experta en informació internacional del diari Ara, Carme Colomina, sobre com s’hauria de fer el procés perquè l’estat sigui reconegut internacionalment.