Una part de les derrocades naus de Can Ribó serà un ‘skate park’ a peu de platja

  0
  IMG_9644.JPG

  07/03/2015 – Una tercera part de l'espai de Canyadó recuperat després d'enderrocar la Cordeleria Doménech serà per a una instal·lació de 'skate' oberta al públic però gestionada per un privat.

  Una tercera part dels terrenys que fins fa poc ocupaven les naus de la Cordeleria Doménech, on estaven situats els bars d’oci de Can Ribó, es convertirà en els propers mesos en una plaça homologada per al skateboarding. L’Ajuntament ja està condicionant aquesta part del solar, uns treballs que suposaran 300.000 euros, per després cedir-la a una empresa privada que desenvoluparà el projecte, anomenat ‘skate-plaza’. I és que, segons explica el govern local, no es tracta d’un skate park a l’ús –com ara el de Les Guixeres-, sinó d’un nou concepte homologat que permetrà la convivència entre esportistes i veïns, asseguren.

   

  El PSC titlla de “privatització” la mesura

   

  El PSC ha denunciat la instal·lació d’un skate park privat. Per a aquest fi, el govern està invertint 300.000 € perquè “un privat pugui fer negoci portant la concessió, quan el conveni signat amb aquesta empresa especificava que l’obra no representaria cap despesa als cabals públics”. Per a donar cobertura a aquesta obra, diu el PSC, el PP ha aprovat una modificació del PGM que farà possible que el solar “recuperat per al municipi tornin a tancar-se per facilitar negoci d’uns privats”. “No han encetat un debat sobre si aquesta és la millor utilització dels terrenys”, reprova el líder socialista, Jordi Serra.

   

  El regidor d’Esports, Juan Fernández, esclareix que els 300.000 euros són per aplanar la superfície en qüestió i dotar-la de serveis, quelcom inclòs dins les obligacions de l’Ajuntament, assevera. D’altra banda, assenyala que l’espai serà “100% públic”, que hi podrà accedir tothom i que l’empresa s’encarregarà del manteniment, la vigilància i la dinamització de la instal·lació, a més d’oferir servei de restauració i altres vinculats al skateboarding. “No es privatitza res. Hi haurà serveis privats, però la plaça serà pública”. A més, avança, l’espai serà al maig la seu d’una de les parades d’una competició mundial d’skate, darrera de la qual hi ha una important marca d’EEUU, i de la que l’Ajuntament informarà properament.