Badalona acull la darrera regata de la I Lliga de Rem de Mar

  0
  89

  El Club de Rem Badalona organitza el proper dissabte 23 de juliol organitza el I Open Internacional Coastal Rowing de la història del club i la primera regata de rem de mar a Badalona.

  Quatre clubs catalans han apostat per aquesta novedosa disciplina amb diferents categories. En el Coastal Rowing es tracta de remar al llarg d’una costa de mar i al mar, amb la dificultat i l’habilitat per controlar aspectes com la navegació, els corrents, les marees i els vents i surfejar per l’onada.

  L’any 2006 es va fer el primer campionat de Rem de Mar modern amb el nom de Coastal Rowing amb el recolzament de França, Itàlia i la Gran Bretanya, on el rem de mar és especialment popular.

  L’any 2024 el Coastal Rowing serà disciplina olímpica i aquesta cita fa que els clubs habituals de rem fix, com els de la ciutat, fa un parell d’anys que incorporen el banc mòbil i el rem de mar en la seva oferta i el comparteixen amb les disciplines de banc fix com el llagut, el llaut, el batel o la trainera.

  El I Open Internacional Coastal Rowing de Badalona forma part d’una de les tres proves de la I Lliga de Rem de Mar organitzada per la Federació Catalana de Rem durant el 2022. Aquesta lliga nova consta de tres regates: la primera es va fer el 14 de maig a l’Escala; la segona es va fer a Barcelona i la tercera serà la d’aquest dissabte, liderada pel Club de Rem Badalona.

  La puntuació del resultat del dissabte 23 servirà per a la Lliga Catalana de rem de mar, de fet, decidirà el resultat final de la mateixa. L’esdeveniment tindrà lloc en aigües obertes entre el Port de Badalona i el Pont del Petroli. Les categories participants són cadet, juvenil, absolut i màster, totes elles tant en masculí com en femení.

  La distància a recórrer és de 3.000m per les corresponents a cadet i màster i de 6.000m per les categories juvenil i absolut. Les tripulacions poden ser de quatre remers amb un timoner, de dos remers o d’un.

  FER UN COMENTARI

  Si us plau introdueix el teu comentari!
  Si us plau introdueix el teu nom aquí