Badalona arranjarà i urbanitzarà el solar de la Fonaria de Coll i Pujol

  0
  28
  fonaria.jpg

  02/05/2017 – A la llarga, el solar deixarà de ser zona d'estacionament.

  L'Ajuntament engegarà les properes setmanes la licitació dels treballs d'arranjament del solar de la fonaria de Coll i Pujol. L'espai, ubicat entre el lateral de la C-31, el carrer Camèlies, Torrent de la Batllòria i Porvenir, està marcat a dia d'avui per forts desnivells i un terreny molt irregular que es veu afectat i afecta als vials del seu entorn durant els episodis de pluja.

   

  L'objectiu dels treballs que s'impulsen des d'Urbanisme, inclosos al Pla Recupera, és reduir el desnivell de les terres, que el solar estigui al nivell de carrer i dignificar tot l'espai. Es tracta d'una actuació de mig milió d'euros i que està inclosa en una primera fase. I és que, a la llarga, la parcel·la s'ha d'urbanitzar.

   

  El solar està qualificat com a zona verda, tot i que actualment s'utilitza de manera informal d'aparcament irregular entre els veïns del barri. Després d'aquesta primera actuació, que tindrà lloc aquest mateix any, l'espai continuarà sent una zona d'estacionament no regulada i al marge de la normativa, en principi.

   

  L'actuació ha requerit estudis sobre la possible contaminació dels terrenys, atès el passat industrial de l'espai. L'Agència Catalana de Residus ha conclòs recentment l'informe final, que s'inclourà a la documentació municipal per poder dur a terme la reforma. Segons fonts municipals, no s'han trobat restes significatives de residus industrials.