La Mora segueix sense data per a la descontaminació de la platja del Port

  0
  IMG_0049.JPG

  02/05/2017 – Neguit entre el veïnat, que encara no disposa del calendari d'execució dels treballs que han de desbloquejar una platja al barri.

  Entre el sector de les Tres Xemeneies i el Pont del Petroli, el barri de la Mora continua esperant que es materialitzin les solucions per al seu tram de costa. Les obres de protecció del col·lector de Llevant segueixen els seus tràmits i les excavadores i camions hi treballen dia sí, dia també. Assumit que els centenars de metres de platja del barri no disposarien de sorra a curt termini, el govern va assegurar que descontaminaria la platja del Port, a dia d'avui tancada, perquè els veïns disposessin de platja aquest estiu.

   

  La plataforma mostra cert neguit perquè encara no saben el calendari de treballs ni quan estaran enllestits els treballs, tot i que la promesa era arribar a la temporada de bany. El regidor de Medi Ambient, Àlex Mañas, assegura que fa dies que es duen a terme els treballs tècnics previs, fent comprovacions i movent sorra a petita escala per poder executar l'encàrrec.

   

  Estem pendents de concretar els detalls del projecte per reunir els veïns en assemblea i comunicar el calendari”, explica. L'empresa Marina Badalona, gestora del port, serà la responsable de liderar aquesta descontaminació i encarregar les obres a una companyia especialitzada.

   

  Més enllà de la platja, els veïns es queixaven aquests darrers dies d'una taca de color marró al tram de costa paral·lel al col·lector i a l'escullera que s'hi està construint. I de fortes olors en alguns moments del dia. Sobre aquesta qüestió, Mañas afirma que s'han fet “inspeccions i analítiques durant dos dies”, sense cap resultat fora de la normalitat. També s'expressa en aquest sentit l'Àrea Metropolitana, responsable de les obres del col·lector, que diu no tenir constància de cap vessament.