Badalona aturarà el risc de solitud de la gent gran

  0
  114

  La festa d’inauguració d’aquesta iniciativa es va celebrar ahir, dissabte, 5 d’octubre, al passeig de la Rambla i l’acte va tenir l’objectiu de donar a conèixer i apropar al conjunt de la ciutadania aquest projecte que té la voluntat de crear una xarxa comunitària i de prevenció per tal de reduir el risc de soledat i aïllament de la gent gran.

  Amb la iniciativa, de l’Ajuntament de la ciutat, hi col·labora el programa “Radars” de
  l’Ajuntament de Barcelona amb la participació de les associacions veïnals, entitats socials, com creu Roja i Amics de la Gent Gran, i els serveis socials municipals.

  A les 17h , la primera tinenta d’alcaldia i regidora de l’Àmbit de Drets Socials i Feminismes, Aïda Llauradó; el 3r tinent d’alcaldia i regidor d’Educació i Impuls de Ciutat, Jordi Subirana, i la regidora de l’Àrea de Gent Gran, Andrea Zapata, així com representants de les diverses entitats participants, van donar a conèixer les característiques i objectius del projecte “Radars Badalona”. Posteriorment va tenir lloc un berenar popular, tallers de papiroflèxia, titelles i un espectacle musical.

  “Radars Badalona”
  El projecte ja es troba funcionant als barris del Centre, Coll i Pujol i Dalt perquè una de les característiques d’aquests barris és l’envelliment de la població, molta de la qual viu sola o amb una altra persona de la mateixa edat.

  A partir de la detecció de la persona o persones en risc de soledat a aïllament, la Taula
  Radars fa una valoració de la seva situació i posa en marxa els acompanyaments necessaris amb els serveis socials municipals i el voluntariat amb la finalitat que aquestes persones grans s’incorporin a la xarxa comunitària de relacions socials.

  La campanya també està oberta a tota la ciutadania que desitgi ajudar a les persones grans i s’ha habilitat el telèfon gratuït 900 102 844.

  FER UN COMENTARI

  Si us plau introdueix el teu comentari!
  Si us plau introdueix el teu nom aquí