Badalona Capaç rebutja Montigalà i vol que s’elevi al Ple el projecte amb Mercadona

  0
  63
  montigala.jpg

  21/10/2016 – Aquesta setmana s'ha produït la primera reunió entre govern municipal i Associació de Veïns de Montigalà-Batllòria per parlar sobre el projecte alternatiu de Badalona Capaç, que l'Ajuntament vol situar a l'entorn del parc G4. I sembla que la opció B per evitar Mercadona no serà ben rebuda pel barri.

  Badalona Capaç no acceptarà el projecte alternatiu plantejat pel govern, que emplaçaria el nou centre ocupacional a uns terrenys de Montigalà, tal i com va avançar fa setmanes el Diari de Badalona. La construcció s'ubicaria a un solar ubicat entre el parc G4, l'Escola les Ciències i el camp municipal de futbol. La parcel·la es divideix en dues pastilles de 7.000 metres en total, 4.000 dels quals serien destinades al centre. El projecte, amb les mateixes condicions que l'inicial, en una sola planta, implicaria habilitar un vial d'accés des del carrer les Ciències. El cost seria d'almenys 5 milions d'euros, que en principi finançaria l'AMB.

   

   

  L'alternativa i les dades que la Fundació coneix han estat presentades a famílies, membres i socis, que aquest dijous han celebrat assemblees per decidir quina postura adopten. La preocupació per com està evolucionant tot plegat i la negativa sembla generalitzada. Per això, la determinació majoritària és demanar que s'elevi al Ple del proper dimarts el projecte inicial al Turó de l'Enric, amb millores urbanístiques proposades de de l'Ajuntament per reduir els impactes ambientals.

   

   

  De fet, el col·lectiu ha tornat a la plaça de la Vila per informar la ciutadania i a principis de la setmana vinent es manifestaran al Centre. Esperen que el govern compleixi la seva paraula i porti el projecte a debat i aprovació.

   

   

  Els veïns de Montigalà rebutgen la construcció de BDN Capaç

   

  Els representants veïnals rebutgen la construcció del centre ocupacional perquè, diuen, es tracta d'uns terrenys reservats per a construir una escola bressol i un altre equipament, que reivindiquen des de fa anys. A més, avisen que l'obra tallaria un passatge sense asfaltar que creua el barri a través del parc G4 i que utilitzen molts veïns. També es mostren preocupats pels accessos i la mobilitat que se'n derivi, ja que el centre suposaria un increment del trànsit rodat i habilitar un vial per arribar a la porta del centre des del carrer les Ciències.

   

  Des del govern local asseguren que la construcció no afectaria la reserva de sòl per a la llar d'infants, i apunten que també es construiria un parc infantil a la zona del solar que quedi buida. El regidor d'Urbanisme, Oriol Lladó, subratlla que el pas a través del parc no es veuria alterat i que hi hauria espai per a tot. Pel que fa a la materialització de l'obra, el regidor enalteix que els tràmits urbanístics serien més àgils que els del Turó de l'Enric.