Badalona, capital mundial de l’‘skate’

  0
  IMG_1481.JPG

  15/05/2015 – Badalona acull aquest cap de setmana dues de les competicions internacionals més importants del món de l’‘skate’, que atrauran més de 130 esportistes de 33 nacionalistats; les entrades de la final estan exhaurides des de fa dies.

  “Per a un amant del skate, disposar d’aquesta pista oberta al públic és com si a un futbolista amateur li deixessin jugar al mateix terreny de joc que Messi”. Una frase que ens pot ajudar a fer-nos una idea de la valoració que fa el món de l’skateboarding del nou espai construït al barri de Canyadó, a peu de platja, on fins fa uns mesos hi havia els bars musicals de Can Ribó. Comparacions futbolístiques a part, aquest és el grau de satisfacció cap al que apunta l’opinió generalitzada dels practicants del skate que dimecres es van donar cita a la presentació pública del Skate Agora, un nou espai destinat a l’esport del monopatí, de disseny innovador i característiques pioneres que el col·loquen al capdavant del continent europeu i al nivell de les millors places dels EEUU. “Aquesta és, ara mateix, la millor pista arreu d’Europa i no té res a envejar a Califòrnia i Los Ángeles”, assegura un dels responsables del disseny de California Skateparks, Sergi Sallés.

   

  Els ulls de l’skateboarding, fixats sobre Badalona

   

  Tenint en compte aquestes consideracions, no és pas exagerat afirmar que Badalona serà, aquest cap de setmana, la capital mundial de l’skateboarding. I és que la ciutat i el seu nou espai seran seu d’una doble competició d’àmbit internacional amb una de la marca Nike al capdavant: la Nike SB European Series Barcelona AM i l’Street League Skateboarding (SLS) Nike SB Pro Open, dues de les més importants dins del món de l’skate. Durant tres dies, del divendres 15 al diumenge 17 de maig, més de 130 skaters de 33 nacionalitats, entre ells l’actual campió mundial i alguns dels millors del món, participaran en aquestes dues competicions, que obriran la temporada dels campionats mundials d’aquest esport. Les European Series posen en contacte els skaters professionals del continent amb d’altres de caire ‘amateur’ i, després de Badalona, es traslladaran a Londres i Berlin. La de Badalona serà l’única parada de la SLS Nike SB Pro Open fora dels Estats Units; les altres jornades competitives seran a Los Ángeles, New Jersey i Chicago, on es disputarà la final.

   

  El recinte disposa d’un aforament de 1.500 persones. Fa dies que les entrades per a la final de diumenge es van esgotar, i les de les semifinals, el dissabte, estaven a punt d’exhaurir-se dimecres. Hi assistiran mitjans de comunicació d’arreu del món, com ara la FOX, amb una audiència potencial de 90 milions de persones als EEUU. L’esdeveniment d’aquest cap de setmana, a més, es podrà seguir a través de la web de la Street League Skateboarding, que preveu una audiència en directe de dos milions d’espectadors.

   

   Un espai únic a nivell europeu

   

  Després de la competició del cap de setmana, l’Skate Agora Badalona es convertirà en un espai que, tot i restar gestionat per mans privades, serà d’accés lliure i funcionarà de dilluns a dijous, de 9 a 22h, i els caps de setmana, de 9 a mitjanit. Ocupa una superfície total de 4.683 metres quadrats, dels quals 1.250 estan destinats íntegrament a l’skatepark. La zona esportiva estarà dividida en una secció per a principiants, una de dificultat mitjana i una altra de nivell més avançat. Però, tornant al principi, per què és tant especial? L’Skate Agora és un projecte desenvolupat per Lateral Thinking amb el recolzament de diferents col·laboradors durant més de dos anys. A nivell tècnic, l’espai cuida al mil·límetre els detalls i el seu disseny va ser enfocat per aconseguir l’homologació internacional per a la pràctica del skate professional. Els dissenyadors i alguns skaters expliquen que, tant la pintura com el ciment, ideat i elaborat per una empresa especialitzada durant un any, estan pensades per fer de l’espai un entorn únic per als amants del monopatí. “A partir de dilluns i durant molts mesos, aquesta plaça estarà abarrotada d’skaters. Badalona li ha ‘robat’ a Barcelona un projecte que atraurà milers de persones”.