Badalona celebra al Teatre Zorrilla el Dia Internacional de la Dona

  0
  dones.jpg

  08/03/2013 – Durant la gala s'entregaran els premis Trencant Invisibilitats 2012, que enguany van a parar a l'associació ASPANIN i a la badalonina de 83 anys Maria Teresa Puig Méndez.

  Aquest divendres, dia 8 de març, Badalona celebra el Dia Internacional de les Dones amb un acte d’homenatge i reivindicació, a partir de les sis de la tarda al Teatre Zorrilla , que comptarà amb l’alcalde Garcia Albiol i la regidora de Cultura, Montserrat Salgado. Durant la cita, que presentarà la periodista Cristina Pitarque, es llegirà el manifest de la dona i es farà un reconeixement a la bailaora i cantant de flamenc Carmen Amaya, una de les artistes catalanes més universals, el naixement de la qual, l’any 1913, és ja centenari. També actuarà el grup flamenc Quebrantos.

   

  La celebració servirà també per lliurar els premis Trencant Invisibilitats que enguany arriben a la seva desena edició. El premi individual s’atorgarà a la senyora Maria Teresa Puig Méndez, de 83 anys i que en porta vint formant part del Grup de Dones de Morera, pel seu compromís social, entrega, i generositat vers els altres. Autora també del llibre Equipaje del corazón.

   

  Col·lectivament, enguany el guardó s’entregarà a l’Associació pro persones amb discapacitat intel·lectual i les seves famílies (ASPANIN) per la seva tasca en la millora de la qualitat de vida, integració i defensa dels drets dels discapacitats intel·lectuals i especialment a totes aquelles mares i familiars que la integren i que fan una tasca silenciosa i permanent en el seu dia a dia.

   

  Aquests premis són un reconeixement a la feina desenvolupada per aconseguir la plena incorporació de les dones als espais dels quals fins ara havien estat relegades, i contribuir a crear una societat més igualitària i més justa.

   

  En el marc del Dia Internacional de les Dones, el proper 13 de març (17.30h), el Centre de Recursos i Assessorament per a les Dones (CRAD), que reivindica el paper femení en la societat durant tot l’any, aprofita per organitzar una conferència sobre els orígens del 8 de març i la lluita de la dona per aconseguir els seus drets. També es presentarà la pel·lícula Àngels de ferro, sobre la història d’Alice Paul, Lucy Burns i altres sufragistes nord-americanes que van batallar pel dret a vot femení.

   

  Trobada d’empresàries

   

  La sala de premsa de l’edifici El Viver acollirà avui, a partir de les 13 hores, una nova trobada de dones emprenedores. L’acte s’emmarca en el programa Badalona emprèn en femení, i coincideix amb la celebració del Dia Internacional de les Dones. 

   

  La regidora de l’Àrea de Promoció Econòmica, Comerç, Consum i Turisme, Rosa Bertran, presentarà la trobada i donarà pas a la ponent Anna Vinyals Rojas, membre de Fidem, la Fundació Internacional de la Dona Emprenedora, qui parlarà sobre estratègia de negoci a la microempresa. Anna Viñals és veterinària i MBA per ESADE; ha treballat en diverses empreses com a directora comercial i de màrqueting, i des de 2004 és professora associada de direcció comercial a la Universitat Pompeu Fabra i consultora de màrqueting. 

   

  Un cop acabada la ponència, les dones assistents formaran grups de treball per tractar temes com la formació, els tràmits, el finançament o la informació de novetats legals per a emprenedores i empresàries.