Entitats culturals organitzen un matí de reivindicació de les cases de pescadors del Centre

  0
  84
  cases.JPG

  08/03/2013 – Òmnium, La Sargantana i l'AVV del Centre han preparat un acte en el què tothom es podrà fotografiar amb aquest patrimoni i on recolliran firmes en suport dels béns culturals locals.

  Fa cosa d’un mes, el Ple municipal decidia treure les cases de pescadors dels carrers Sant Llorenç i Santa Anna del catàleg de béns culturals d’interès local, paraigües que les protegia fins ara de qualsevol moviment immobiliari, i enderrocar-les. La causa? El seu estat de ruïna, provocat per la deixadesa de la seva propietat durant molts anys. La notícia es va rebre amb indignació a alguns sectors de la ciutadania; ara, alguns d’ells, volen posar de manifest el seu desacord.

   

  Òmnium Cultural, La Sargantana i l’Associació de Veïns del Centre han organitzat per a aquest dissabte, 9 de març, un acte reivindicatiu que vol crear entre la població el debat sobre els béns cultural de la ciutat. Per això, proposen a tothom que vulgui passar per les cases de pescadors, des de les 11 fins les 13.30h, per fer-se una foto amb aquest patrimoni que aviat no hi serà, i on també reculliran firma de recolzament als béns culturals de la ciutat.

   

  Amb aquest esdeveniment, les tres entitats no només volen deixar constància fotogràfica de les cases marineres, sinó també qüestionar l’eficàcia del catàleg de béns: es pregunten si es tracta d’un llistat actualitzat i si no hi ha béns que hi sobrin o hi faltin, si caldria parlar de quin paper han de tenir els propietaris dels béns culturals, si l’Ajuntament no hauria de contribuir a preservar-los i si el catàleg hauria de ser editat novament, en format paper i format online, per fer difusió del patrimoni local. Els organitzadors saben que és moment de parlar de polítiques socials per la greu situació econòmica, diuen, però que parlar del patrimoni no és una qüestió incompatible. El que no volen, sobretot, és que el futur de les cases de pescadors es converteixi en un precedent que puguin seguir altres béns de la ciutat.