Badalona celebra la Festa d’Inclusió de les Persones amb Discapacitat

  0
  115
  plaça pompeu fabra.jpg

  10/04/2015 – Consistirà aquest dissabte en una Marxa per la Discapacitat pel centre de la ciutat i una gran varietat d'activitats festives i de sensibilització a la plaça de Pompeu Fabra.

  La plaça Pompeu Fabra acull aquest dissabte, 11 d'abril d'11 a 15 hores, la Festa de la Inclusió de les Persones amb Discapacitat amb l'objectiu de fomentar i compartir espais entre les persones de totes les capacitats i donar a conèixer més la seva situació, les característiques, les dificultats a les quals s'han d'enfrontar en el dia a dia o els estigmes que arrosseguen.

   

  Prèviament a aquesta jornada, a les 10 del matí es realitzarà la Marxa per la Diversitat, una cursa gratuïta dedicada a les persones amb discapacitat, que tindrà sortida a la plaça de la Vila i farà un recorregut pel centre de la ciutat per arribar a la plaça de Pompeu Fabra, on s'acollirà la Festa de la Inclusió.

   

  Tot seguit, a les 11 hores, la regidora de Serveis Socials i Salut de l'Ajuntament de Badalona, Sònia Egea, serà l'encarregada d'inaugurar aquesta jornada i, que a més, donarà pas a la lectura del manifest, que enguany anirà a càrrec del cap de meteorologia de Televisió de Catalunya, el badaloní Tomàs Molina.

   

  A partir d'aquí s'iniciaran les diverses activitats festives i de sensibilització en què tothom podrà participar. Entres les quals destacar el contacontes 'Unes diferències meravelloses' -11.30h-, a càrrec de M. Creu Martín, tècnica de la Biblioteca Can Casacuberta; les actuacions -12h- dels castellers de la il·lusió (colla castellera inclusiva), diversos grups de percussió com Kapaoltis de Llefià, Tronada de Sant Adrià i Diables de Sants, entre altres, i també ballaran els gegants de Premià de Mar, i finalment, les actuacions musicals i de ball -de 13 a 14.30h- de la Coral d'ASPACE, Conjunt de la Fundació Sique!, Grup de ball de l'Esplai Llevant i Coral dels Habitatges Josep Padrós.

   

  A més, durant tota la jornada hi haurà tallers de maquillatge i polseres, taller dels sentits i activitats d'estimulació cognitiva, a càrrec del Centre d'Estudis Joan Maragall, i una exposició de dibuixos a la façana del local de la plaça Pompeu Fabra.