Badalona commemora el Dia Mundial de Conscienciació sobre l’Autisme

  0
  COMUNICART.jpg

  10/04/2015 – Serà aquest diumenge amb diverses activitats a la plaça de la Vila, carrer de Mar i el passeig de la Rambla.

  Badalona commemora aquest diumenge, 12 d'abril, el Dia Mundial de Conscienciació sobre l'Autisme sota el lema 'El treball: l'avantatge de l'autisme'. Aquesta celebració, organitzada per ComunicArt, associació per a la inclusió de les persones amb autisme, amb la col·laboració de l'Ajuntament, el Consorci Badalona Sud i l'Obra Social de "la Caixa", té com a finalitat sensibilitzar sobre la importància de fomentar la inserció laboral de les persones autistes i acabar amb la discriminació que pateixen.

   

  ComunicArt és una associació badalonina, sense ànim de lucre, formada per mares, pares i un equip de professionals especialitzats dedicats a l'atenció, l'educació i la salut de les persones amb trastorns d'espectre autisme. Va ser creada l'any 2012 amb la finalitat d'aconseguir una millor qualitat de vida de les persones amb autisme i les seves famílies.

   

  L'acte començarà a les 11 del matí a la confluència del carrer de Mar amb el passeig de la Rambla, on hi haurà diverses lectures de textos i poemes per part de germans, infants i familiars dels nens que pateixen el TEA (Trastorns de l'Espectre Autista), tot i que hi podrà participar tothom que ho vulgui. Posteriorment es repartiran globus amb uns missatges i desitjos adherits als mateixos i es deixaran anar. D'altra banda, d'11 a 14h hi haurà diversos estands d'informació i on la mainada podrà realitzar diverses activitats dirigides per famílies, professionals, voluntaris i col·laboradors.

   

  Recordem que l'Assemblea General de les Nacions Unides va declarar el 2 d'abril com a Dia Mundial de Conscienciació sobre l'Autisme amb l'objectiu de millorar la qualitat de vida dels nens i adults autistes.